Exemple comentari d'un gràfic del pressupost obrer

Páginas: 2 (396 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2014
PRESSUPOST OBRER (FINAL S. XIX)

En aquest gràfic que ens aporta dades de finals del segle XIX podem observar on anava destinat el pressupost obrer de diferents països: habitatge, alimentació,vestit, oci o estalvi amb la comparativa del salari total de cada país respectivament.
En aquella època la classe obrera no tenia gaires beneficis per tant no podien malgastar els diners com fa moltagent actualment i amb aquest gràfic podrem observar quines prioritats tenia cada país en invertir el seu salari.
El gràfic és de barres i a cada país hi ha representat sis colors que cadascun d’ellssignifica una àmbit diferent.
Als EUA que és el país que tenia més pressupost dels que es comparen al gràfic, amb el que es gastaven més diners era amb la alimentació, per darrere de l’alimentació hihavia el vestit, l’estalvi i l’habitatge força igualats i per últim l’oci.
Com a segon país amb més pressupost tenim el Regne Unit, també era l’alimentació on anaven destinats bona part dels diners,seguit del vestit i després per finalitzar i força igualats, l’oci, l’estalvi i l’habitatge.
En tercer lloc tenim França que com és lògic també es l’alimentació qui recollia més diners, seguidamentl’estalvi l’oci i el vestit estaven en un nivell semblant i per últim l’habitatge.
En quart lloc hi havia Bèlgica, sorprèn que en primer lloc trobem el vestit, seguit de l’alimentació. Després hi havial’habitatge i l’oci força igualats i molt poc estalvi.
El país amb menys pressupost i per tant en cinquè lloc era Alemanya, aquest es gastava més en alimentació, després en vestit i seguit de l’oci imolt poc d’habitatge. En aquest país no hi havia estalvi.
Generalment tots els països es gastaven més diners en alimentació que ens els altres àmbits, amb l’excepció de Bèlgica que ho feia amb elvestit. També podem observar que com més pressupost tenien més béns innecessaris es podien permetre.
Als EUA tenien un nivell força elevat d’oci, tot i que alhora era el país que més estalviava. A...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari d'un gràfic
  • Exemple d'un plan de marketing à l'international
  • Exemple de comentari literari
  • Anàlisi D'Un Anunci Gràfic
  • Comentari d'una obra
  • Comentario d'una película
  • Comentari d'un text històric
  • Comentari d'un fragment de canigó

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS