Exercici Sobre El Mètode Científic En Psicologia

Páginas: 3 (682 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2015
Exercici sobre el mètode científic en Psicologia
Seminari de Filosofia
INS Valldemossa

1.Descriu en detall el fenomen nou a què van assistir els alumnes i professors que van participar enl’experiment d’S. Milgram. Fes una descripció única amb els múltiples testimonis que relata l’article del NYT.
2.Formula una hipòtesi explicativa del que els passa a aquestes persones. Justifica la falsabilitatde al teva hipòtesi.
3.Descriu un experiment per posar a prova la teva hipòtesi. Indica amb claredat quina mostra prendries de manera que fos representativa. Indica també quina és la variableindependent i quina la variable dependent del teu experiment.
4.Explica en quin(s) experiment(s) del documental de la BBC sobre el sexe del cervell es fa servir el mètode de l’observació natural. La restad’experiments del documental, ¿confirmen o desmenteixen les conclusions a què arriben els psicòlegs del documental a través de l’observació natural?
L’experiment més a la vista seria quan decideixenposar una nena al carrer tota sola i observar la reacció de tota aquella gent que no sabia que eren part d’un experiment. Mitjançant la nena podien fer un tant per cert de la empatia de la gent, ja quees evident que si a algú es veies en aquesta situació voldria ajuda i més quan es una nena petita. Amb aquest experiment es va veure que les dones tenien molta més empatia ja que es van parar més de 40dones i tan sols dos homes (un d’ells anava acompanyat de la seva dona) es van parar a preguntar-li a la nena que feia tota sola tirada al carrer. I ja no tan sols això sinó que a partir de la restad’experiments es pot veure com les dones som molt mes empàtiques en la gran majoria (no totes) que no pas els homes. No obstant que sigui una majoria alta sempre hi ha excepcions en tot.
5.Descriu unexperiment en concret tot analitzant la relació entre les variables que empra (dependents i independents) i els resultats a què arriba. ¿Estan ben aïllades d’altres possibles variables?
Una de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EXERCICI SOBRE EL MÈTODE CIENTÍFIC EN PSICOLOGIA
  • Metode científic
  • EL MÈTODE CIENTÍFIC
  • Mètode científic
  • Mètode Científic
  • Mètode cientific
  • metode cientific
  • metode cientific

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS