EXERCICI SOBRE EL MÈTODE CIENTÍFIC EN PSICOLOGIA

Páginas: 5 (1075 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2015
EXERCICI SOBRE EL MÈTODE CIENTÍFIC EN PSICOLOGIA


1. Descriu en detall el fenomen nou a què van assistir els alumnes i professors que van participar en l’experiment d’S. Milgram. Fes una descripció única amb els múltiples testimonis que relata l’article del NYT.

Uns alumnes van anar al metro a fer un experiment que consistia en demanar el seient a algú quan el metro estaba ple. Hi una normaestablerta per la societat en què el primer que arriba es queda el seient, i per això Milgram va decidir fer l’experiment per veure si les persones deixarien o no el seu seient.
Els alumnes al poc temps de començar a fer l’experiment van començar a sentir-se malament, fins i tot amb ganes de vomitar. El propi Milgram va decidir fer l’experiment i comprobar perquè als seus alumnes els hi va costartant fer l’experiment. A l’hora de demanar el seient a algú es va quedar paralitzat, no li sortien les paraules. Realment va sentir malament.
2. Formula una hipòtesis explicativa de que els passa a aquestes persones. Justifica la falsibilitat de la teva hipòtesis.
Aquestes persones segurament es van trobar malament perquè es sentien malament en demanar el seient a algú quan realment no elnecessitaben, a més ells saben que aquesta persona va arribar abans i té dret al seient i la vergonya s’apoderava d’ells.
També els afectava més depenent de la edat que tenia la persona del seient, si van preguntar a una persona gran, de més de 60 anys, la culpabilitat era més, i la vergonya també. Aquests dos factors els podríen haver afectat psicològicament i així provocant que es trobessin tan malement.Però si van preguntar a una persona més jove, d’entre 20-35 anys, ja no els afectaria tant perquè saben que potser els hi donarà igual deixar el seint, no és que els necessiti realment com els hi passava a les persones més grans. La culpabilitat és menor i no els afecta tant psicològicament i fent que els afecti a base de trobar-se tan malement com per tenir ganes de vomitar.
3. Descriu unexperiment per posar la teva hipòtesi. Indica amb claredat quina mostra prendrias de manera que fos representativa. Indica també quina és la variable dependent i quina la variable independent del teu experiment.

Si anem a un supermercat, ens trobrem la cua, que de sempre, el primer que s’hi posa serà atès abans.
Si li diem a una persona que només té una persona al davant amb mes o menys la mateixacompra, i que pregunti a la persona de davant si li deixa passar abans a ell/a, aquesta segurament ho farà o no ho farà depenent de la edat que té la persona al davant.
Si veiem que la persona que está davant és més jove, i li pregunta sense cap problemes, però si després ho torna a fer i la persona que està davant seu és més gran i li costa, li fa vergonya, la meva hipòtesis seria correcte perquè elque fa que a la persona li costi demanar algo sigui l’edat de la persona. Però si ho pregunta i no li costa gens ni mica llavors la meva hipòtesis ja no seria correcte o és que la persona que ho ha preguntat no té cap sentiment, llavors influenciria uun altre factor.
4. Explica en quin(s) experiment(s) del documental de la BBC sobre el sexe del cervell es va servir el mètode de l’observaciónatural. La resta d’experiments del documental, ¿confirmen o desmenteixen les conclusions a què arriben els psicòlegs del documental a través de l’observació natural?

Un dels experiments per observació natural va ser la de posar una nena al carrer sola asseguda al terra per veure si es pararia més dones o homes a parlar-li; el resultat va ser que cap home va parar, només 3 dones en total van parar-se apreguntar a la nena si estava sola o si esperava algú. Les respostes del homes de perquè no es van parar va ser de que la gent podria pensar un altre cosa si veièssin un home parlar amb una nena petita.
Amb això podem veure que les dones tenen més empatía que els homes, i els homes només es preocupa més pels fets sobre que podíen pensar d’ells.
Un altre experiment va ser de que els homes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metode científic
  • EL MÈTODE CIENTÍFIC
  • Mètode científic
  • Mètode Científic
  • Mètode cientific
  • metode cientific
  • metode cientific
  • Metode cientific

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS