EXERCICIS DE REP S DE 1r BAT ESTIU 2015

Páginas: 5 (1200 palabras) Publicado: 16 de septiembre de 2015
FEINA D’ESTIU FÍSICA: NOM:
1.- LLEGIR EL LLIBRE “LA PORTA DELS TRES PANYS”SONIA FERNANDEZ-VIDAL. EDITORIAL LA GALERA
2.- DESCARREGAR EL QÜESTIONARI QUE HI HA SOBRE EL LLIBRE EN EL MOODLE I RESPONDRE LES PREGUNTES QUE ES PLANTEGEN. Cal entregar-ho la primera setmana de curs del 14 al 18 de setembre de 2015, serà la primera nota del proper curs
3.- FER AQUESTS EXERCICIS DE REPÀS DE FÍSICA.Cal entregar-los la primera setmana de curs del 14 al 18 de setembre de 2015, serà la segona nota del proper curs

1.- Un raig de llum incideix amb un angle de 40º sobre la superfície del llac de Banyoles. Sabem que l’índex de refracció de l’aigua és de 1,33. Calcula:
a) L’angle de refracció
b) L’angle a partir del qual la reflexió és total

2.- “El saltador ( d’uns 80 kg) , fa un salt de bungeedeixant-se caure. És important no caure dempeus, per evitar possibles fuetades. La caiguda es produeix des d’una altura de 45 m, arribant a una velocitat màxima de 85 km/h .” No volem xocar contra el terra i per tant calculem una distància de seguretat de 1 m
a) Considera que quan la corda està totalment estesa, però no tensa, el saltador està caient a la velocitat que descriu el text. Fes eldibuix i escriu les característiques de cada punt. Quina és la longitud de la corda (sense estar tibada) que ha de portar lligada als peus?.
b) Si no volem xocar amb el terra (lògicament! distància de seguretat 1m) quina ha de ser la constant K de rigidesa de la corda suposant que compleix la llei de Hooke?

3.- En un salt d’esquí, el pendent forma inicialment un angle de 50º amb l’horitzontal. Si elcoeficient de fregament cinètic entre els esquís i la neu és 0,1
a) Fes l’esquema de forces, aplica les lleis de Newton i troba l’acceleració de l’esquiador
b) Calcula la velocitat que assoleix després de baixar 40 m per la rampa.

4.- Un arquer tensa el seu arc i dispara una sageta cap a una diana . La sageta descriu una paràbola, que en el punt més alt arriba als 5 m d’altura sobre el punt dellançament i impacta a la diana, al mateix nivell que l’arquer.
a) Fes un esquema de la trajectòria i escriu les energies en els 4 punts característics que hi ha al llarg d’aquest procés i explica com es transformen.
Considera que es pot negligir la fricció amb l’aire durant el vol i que la velocitat de la sageta en el moment de sortir de l’arc és de 20 m/s.
b) Quina velocitat té la sageta alpunt més alt del seu vol? I en el moment d’impactar amb la diana?
c) Calcula l’energia potencial elàstica de l’arc en el moment de màxima tensió
dades: massa de la sageta : 250 g ; g=9,80m/s2

5.- Un jugador de futbol xuta des d’una distància de 35 m en la vertical de la porteria amb un angle de 25º. Sabem que la porteria de futbol mesura 7,32 x 2,44 metres, calcula
a) Fes el dibuix iplanteja totes les equacions
b) Calcula la velocitat mínima i màxima que ha de tenir la pilota perquè entri a la porteria.

6.- Calcula l’acceleració amb què puja un moble de 20 Kg per una rampa de 30º si c = 0,2 i la força que es fa és paral·lela a la superfície de la rampa i té un valor de 140 N. Dibuixa l’esquema de les forces.

7.- Una pilota amb una massa de 800 g està lligada a una corda de 0,75m de longitud; gira com un pèndol cònic i descriu un moviment circular en un pla horitzontal, de manera que la corda forma un angle de 60º amb la vertical. Calcula:
a) Fes el dibuix amb totes les forces
b) Troba la tensió de la corda
c) La velocitat angular de gir

8.- Sobre una mateixa via es troben dos vagons A i B. Tots dos vagons estaven inicialment parats. El vagó A, de 15 tones, es trobavaen un pendent, en un punt situat a 120 metres d’altura sobre el nivell del mar i el vagó B, de 25 tones, estava a un tram horitzontal de la via a 100 m sobre el nivell del mar.
En un moment donat el vagó A queda desfrenat i comença a moure’s pendent avall fins que xoca de manera totalment inelàstica amb el vagó B. Considera que l’efecte de la fricció sobre els vagons és negligible. Calcula la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1r Bat.
  • exercicis de repàs
  • Exercicis 1r Batx
  • EXERCICIS REPÁS DEL TEMA Terminado
  • CONTROL MATRICES BAT 2015
  • Ernesto S Bato
  • Exercicis Repas
  • Ausi s March 1r Batxillerat A

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS