Exercicis Drames Rurals

Páginas: 10 (2310 palabras) Publicado: 25 de enero de 2013
PROPOSTES DE TREBALL DRAMES RURALS

1. Responeu a les quatre qüestions referides al pròleg a "Drames rurals": Prec.

1.1. Amb quina estètica pots relacionar la descripció que Víctor Català fa de la “damisel·la ciutadana”?

La descriu d’una manera tendre. Té un rostre pàl·lid, d'ulls somniadors i de llavis tristos. Amb aquesta descripció s’adreça a totes les dones de la ciutat.1.2. Què significa la metàfora “pelegrí de terra aspra”? Relaciona-la amb Víctor Català.

Vol dir que és un pelegrí que recorre diferents situacions dures. Ho relacionem amb Víctor Català perquè vol dir que ens explicarà drames i fets de la vida real que es troben en diferents circumstàncies.

1.3. A què es refereixen les metàfores “pedruscalls” i “flors boscanes”?

Utilitzaaquesta paraula per descriure la vida rural, la seva duresa i l’agressivitat de la vida. També trobem un contrast entre pedruscalls i flors boscanes, que ens mostra que a la vida rural hi podem trobar aspectes bonics i positius. Ens vol mostrar el pitjor i el millor de la vida rural.

1.4. Aquest pròleg es pot relacionar amb el títol del llibre? Justifica la resposta.

Aquest pròleg ensmostra el contingut dels drames. Intenta protegir i advertir a les dones de ciutat, que potser és massa dur per elles. És una introducció del que ens trobarem quan llegim la novel·la, on es tractaran de tragèdies i drames, ambientats en un espai rural.

2. Contesteu a les sis primeres preguntes de l'apartat dedicat a Els contes de Drames rurals (p. 306-307).

2.1. Explica el significat del títolde cada conte i la relació que estableix entre el títol i el contingut.

En Met de les Conques: En Met és el personatge, i les conques són la seva mare i la seva àvia, hi ha una relació directa entre el títol i l’argument.
Idil·li Xorc: Idil·li és una relació amorosa entre dues persones normalment breu i intensa, i Xorc significa estèril, és diu així perquè la relació amorosa i el matrimonique volien tenir en Tit i la Laia no s’arriba a produir, en Tit mor al sortir de l’església després de casar-se per un cop de pedra.
Parricidi: Un parricidi és quan un familiar proper mata per aconseguir poder, es diu així perquè creuen que En Felet és el que ha matat a la seva dona, però en realitat va ser en Pau, tothom creu que és un parricidi però no ho és.
Daltabaix: El títol fa referència onpassa l’acció ja que hi ha un corrent que separa el barri de dalt i el barri de baix. Un daltabaix és un esdeveniment catastròfic que capgira les coses.
El pastor: El títol d’aquest conte fa referència a la pagesia, perquè en Ton un dia es troba amb les seves terres destrossades i posa hams a les figues per venjar-se, en Nasi, el pastor que ho havia fet veu que les seves ovelles estan feridesper els hams i es va a venjar, quan en Ton va a la seva terra es troba en Nasi que el mata i el llença al riu.
La vella: El títol és aquest perquè el conte ens explica la desgràcia d’una dona gran (vella) i el que passa a conseqüència d’aquesta)
L’empelt: Gràcies a l’empelt, el Noi perdona la vida després d’una batalla al seu germà en Petit.
Agonia: L’agonia és un període de transició entre lavida i la mort, que apareix normalment a la fase final de moltes malalties, i és on es troba la Bel, quan li confessa a en Minguet que el fill gran en realitat és fill del metge Ramon.
Ombres: La Malaneta viu a la foscor, a l’ombra, ja que marxa de casa, deixa el seu fill amb l’àvia i el veu regularment, es torna boja i finalment acaba marxant de la muntanya ja que no és feliç.
L’explosió: Téaquest títol perquè en aquest conte hi ha una explosió, en Peret posa una bomba a casa d’en Don Eladi, i al seva dona Quimeta mor perquè estava a casa seva parlant amb ell perquè li tornes la feina al seu marit que havia sigut despatxat.
“Nochebuena”: és la festa que se celebra el 24 de desembre, la nit abans de Nadal, i és la nit on hi ha l’assassinat i on passa tota l’acció.
L’enveja: Porta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS