exercicis entrenament de porters de futbol

Páginas: 30 (7356 palabras) Publicado: 16 de julio de 2013
1a. SESSIÓ.

Escalfament general.
Treball tècnica blocatge. Per parelles, cada porter defensa una porteria de unes 6 passes, i separades uns 7 metres. Cada porter realitza diferents tipus de passis per tal de treballar cada gest tècnic. (Treball aproximat 20 minuts).

Blocatge baix (pilota rasa). Es pot realitzar amb les dues cames estirades i agafar amb les dues mans la pilota a l’alçadadels dos peus i portar-la al pit, tot i això és més recomanable aturar la pilota amb un genoll recolzat al terra i l’altre lleugerament doblat, la recepció de la pilota es fa amb les dues mans a l’alçada de la cama recolzada al terra, amb la pilota a les mans s’ajunten els colzes i es porta la pilota al pit. Si la pilota va cap al costat esquerre es recolza el genoll esquerre al terra i s’atura lapilota per a aquell costat, si la pilota va cap al costat dret, s’atura per el costat dret.
El passi es realitza amb la mà i amb línia recte amb el porter.









Blocatge mig (pilota a l’alçada de l’estómac). Es contacte per sota de la pilota amb les dues mans, els braços estan lleugerament estirats i junts, amb els braços es cobreix la pilota i es porta fins al pit. No es deixa quela pilota xoqui contra el pit.
Passi amb la mà a l’alçada de l’estómac.

Llançaments amb bot just davant del porter.








Blocatge alt (a l’alçada del pit, cara o pilota més alta). Es contacte darrera la pilota amb les dues mans juntes. Entre els dits polzes i els índexs es forma un triangle.
1. Es pot treballar amb passis de pit constants sense deixar caure la pilota al terra.2. Amb llançaments enlaire i recepció amb salt.

Els últims llançaments es poden fer amb el peu i intentant fer gol.

Posició de base. Abans de cada llançament el porter ha d’adoptar la posició de base. Cames separades a l’amplada de les espatlles, doblades, el cos una mica inclinat endavant, braços estirats i lleugerament separats del cos, mans obertes i mirant endavant (supinació). Cap alti mirada endavant.

Per treballar la posició de base, dos porters, un davant de l’altre separats per 5 metres, realitzen passis amb el peu al primer toc, quan el que va a rebre la pilota pica de mans, el que acaba de passar la pilota es posa en posició de base, per aturar el xut que li farà el company, aquest pot parar la pilota abans de xutar-la.

Velocitat de reacció. Utilitzant la mateixaestructura d’exercici i amb les porteries més separades, els mateixos porters es poden xutar. (8 rep x exercici)

Porter de estirat al terra (decubit supí).















Porter de genolls al terra i mirant a la porteria.







Porter estirat al terra (decubit prono) i mirant a la porteria.









Abdominals dinàmics. (Benjamí 16 rep, Aleví 20-25 rep iinfantil 30-36 rep).

Cada porter amb una pilota, cada porter es col·loca en un costat de la seva porteria de manera que estan col·locats en costats oposats. A la senyal els dos porters llançant la pilota en línia recte a la porteria contrari i immediatament va a parar la pilota que li tira el seu company abans que entri a la porteria. (10-12 rep).









Series de 8 – 10 xuts intentantassegurar el blocatge de la pilota. Per aconseguir-ho els xuts no han de ser seguits un darrera l’altre, si no que hem de deixar que el porter es torni a col·locar i repetim el xut. Els xuts han de ser bastant centrats i tensos.

Joc dels 10 passis.

Passi amb la mà.
Passi amb el peu.



2a. SESSIÓ.

Escalfament general.

Escalfament amb una roda de llançaments i xuts des de diferentsposicions. Treball de col·locació i blocatge.

Tècnica de col·locació: La mediana del triangle imaginari descrit per la unió de la pilota amb els dos pals de la porteria.




























1. Llançament amb la mà.
2. Xut de volea.
3. Xut de drop.
4. Xut amb la pilota parada.

Tècnica de caiguda amb pilota a mitja alçada: Cada porter amb una pilota i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Exercicis bàsics de futbol
  • Entrenamento
  • Entrenament
  • Entrenament.
  • exercicis
  • Plan de entrenamento
  • solucions de exercicis
  • TEORIA DEL ENTRENAMENT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS