Exercicis Què És L'Ésser Humà

Páginas: 28 (6822 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2012
3. Què és l’ésser humà?

Anna Soriano Lopez
FILOSOFIA -2n Trimestre-
20/04/2010

1. ANIMALS RACIONALS?
COMENTA I REFLEXIONA
1.En que consisteix segons Descartes la diferència entre els humans i els animals? Com argumenta el filòsof el seu punt de vista?
Segons Descartes, la diferència entre els homes i els animals és que els homes, per estúpids que puguin ser, són capaços de coordinardiverses paraules i de compondre amb elles un discurs per comunicar els seus pensaments. Amb aquesta capacitat, justifica que els homes tenim una ment racional, i per tant podem fer ús de la raó. Els animals en canvi, encara que disposin d’òrgans per parlar, no parlen sinó que diuen paraules. Dir paraules i parlar no és el mateix: parlar vol dir que s’expressa el que se sent. Finalment concloudient que els animals no tenen gens d’enteniment.

El saber i la raó parlen, la ignprància i l’error criden. (Arturo Graf)
2.Com creus que la descoberta de l’inconscient pot haver influït en la visió que els éssers humans tenim de nosaltres mateixos?
Fins a la descoberta de l’inconscient, al segle XX, es creia que els humans actuàvem racionalment. Però llavors va sorgir la idea de que tenimunes estructures inconscients que actuen sobre la nostra conducta. L’inconscient, són impulsos irracionals. Per tant amb això ens vam adonar de que no controlàvem tot allò que feiem, sinó que hi ha un jo que decideix la nostra personalitat i la nostra moralitat.
3.Quins fenòmens aparentment inexplicables des d’un punt de vista racional s’entenen millor des d’una perspectiva freudiana?
S’entenenmillor des d’una perspectiva freudiana fenòmens com els somnis, els lapsus o les manifestacions patològiques ja que no són percebuts com a anomalies inexplicables, sinó com a símptomes del combat aferrissat que mantenen la raó i els instints.




2. RAÓ I EMOCIONS
REFLEXIONA I RESPON
1.Què posa de manifest el cas de Phineas Gage? En què consisteix segons tu una conducta intel·ligent?Aquest cas posa de manifest que sense intel·ligència emocional, la intel·ligència racional, és a dir, la raó serveix de molt poca cosa. A Phineas Gage una barra de ferro li va travessar el crani, i això va fer que perdés les capacitats afectives, però no les racionals, i degut a la deficiència de la intel·ligència emocional, no podia comportar-se segons les normes ni prendre decisions assenyades.Això ens demostra el que he esmentat al principi, que sense intel·ligència emocional, de poc serveix la raó.
Per tant, crec que la conducta intel·ligent és aquella que fa ús de la intel·ligència emocional i de la racional, és a dir, que es basa en els sentiments, les emocions, els desigs i les passions i també en la raó. Amb això, puc extreure que la conducta intel·ligent és aquella capaçd’enfrontar-se amb èxit a les diferents situacions i reptes que la vida ens planteja.
2.Atenent a la teva experiència, quin component creus que predomina més en el psiquisme humà, la racionalitat o l’emotivitat? Justifica la teva resposta.
Atenent a la meva experiència, crec que hi ha una lluita aferrissada, sempre en el meu interior, entre la raó i l’emoció. Depenent de l’estat anímic, em deixo portarpel cor o pel cervell, que se sol dir. Així parlant en general, crec que en el psiquisme humà, sempre acaben predominant les emocions. Els sentiments com l’odi, l’amor, la felicitat, la tristesa, predominen per sobre de la lògica, la moral, les normes, etc.
No es raona amb el cor, o se li fa cas o es trenca. P. Rochepedre
3.Investiga: Cerca informació sobre el concepte d’intel·ligència emocionali la seva aplicació a la resolució de problemes pràctics.
La intel·ligència emocional representa una part essencial de la nostra personalitat i valora les habilitats socials, personals i de control de l’estrès. Les habilitats per gaudir d’una intel·ligència es poden aprendre i sovint es basen en actituds subtils que comporten resultats sorprenents, per exemple: saber comunicar i fer-se...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'esser humà
  • LA NATURALESSA SOCIAL DE L'ÉSSER HUMÀ
  • Naturalesa de l'esser huma
  • Evolució I Origen De L'Esser Huma
  • L'ésser humà
  • L'Esser Huma
  • L'ésser humà
  • Filosofia: Què És L'Ésser Humà?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS