Exoplanetas

Páginas: 2 (277 palabras) Publicado: 20 de septiembre de 2014
CIÈNCIES PEL MÓN CONTEMPORANI: Els exoplanetes

Què és un exoplaneta?
Un exoplaneta és un planeta que orbita al voltant de qualsevol estrella que no sigui el Sol i, per tant, formapart de sistemes planetaris diferents del nostre. Amb data febrer de 2010 es coneixen 429 exoplanetes.

Per què són importants?
Recentment aquest any, un nou descobriment, aquestavegada de 32 exoplanetes ha estat realitzat gràcies a les mesures fetes pel High Accuracy Radial Velocity Planet Searcher.
"El més interessant és que encara hi ha molts objectes més enllà dePlutó", han indicat fonts de l'Institut de Tecnologia de Califòrnia (EUA). Aquest nou descobriment ajudarà a comprendre millor el Sistema Solar i l'Univers en general, i la possibleexistència de planetes de característiques similars a la Terra, amb condicions propícies per a l'aparició de vida.

Com es poden detectar els exoplanetes?
Hi ha diversos mètodes:Velocitats radials: Aquest mètode es basa en l'efecte Doppler. Les oscil·lacions de l'estrella poden detectar-se mitjançant lleus canvis en les línies espectrals, segons si l'estrella s'apropa anosaltres (desplaçament al blau) o s'allunya (desplaçament al vermell).
Astrometria: Com l'estrella orbita el centre de masses del sistema, es pot intentar registrar les variacions deposició i l'oscil·lació de l'estrella. Tanmateix, aquestes variacions són tan petites que el mètode no ha estat factible de moment.
Trànsits: Consisteix a observar fotomètricamentl'estrella i detectar subtils canvis en la seva magnitud aparent quan un planeta gira al voltant d'ella.
Pertorbacions en discs circumestelars: En estrelles joves, amb discs circumestelars depols al seu voltant, és possible detectar irregularitats en la distribució de material al disc, ocasionades per la interacció gravitatòria amb un planeta.
Observació directe.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Exoplanetas
  • Exoplanetas
  • los exoplanetas
  • exoplanetas
  • Exoplanetes
  • Exoplanetas
  • exoplanetas
  • exoplanetes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS