exoplanetes

Páginas: 3 (723 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2013
ELS EXOPLANETES
Els exoplanetes també s'anomenen planetes extrasolars. Són planetes que orbiten al voltant d'una estrella que no sigui el Sol i per tant forma part d'altres sistemes planetaris.El primer exoplaneta va ser descobert per dos científics de l'Observatori de Ginebra,Michel Mayor i Didier Queloz, el 1995, aquest exoplaneta va rebre el nom de 51 Pegasi b.
En el següent gràfic espot observa l'avenç en el descobriment d' exoplanetes al llarg de la dècada dels noranta i aquest nou segle. Tot això ha estat possible gràcies a les noves tècniques d'observació.

Gràfic dedescobriments d' exoplanetes descoberts per any
Al 1993, un astrònom polonès, Aleksander Wolszczan va descobrir tres cossos de massa molt petita que orbitaven al voltant d'un púlsar( un estel deneutrons). Tota la comunitat científica va quedar molt sorpresa, però es va creure que eren restes d'una explosió d'una supernova. Anys més tard es van anar trobant nous cossos subestelars, però no vaser fins el 1995 que es va descobrir el 51 Pegasi b, que orbita al voltant de l'estrella anomenada 51 Pegasi que es considera el primer exoplaneta descobert.

ALGUNS EXOPLANETES
51 PEGASI b
 Aquest exoplaneta també rep el nom de Bel·lerofont, entre molts altres noms. Es troba a la constel·lació de Pegàs, aproximadament a 50.1 anys- llum de distància de la Terra.
Forma part d'un sistemaplanetari, del qual, fins ara és l'únic planeta.
Té una massa propera a 150 masses terrestres, és a dir , té una massa similar a la de Júpiter.
Orbita a una distància relativament petita del seu estel,cosa que fa que la seva temperatura arribi 1265 K, és a dir 345.345 ºC. La seva velocitat orbital arriba al 136 km/s





EPSILON ERIDANI b
Aquest exoplaneta és el més proper a nosaltres.Està a una distància aproximada de 10'5 anys-llum de la Terra.
Es troba a la constel·lació d'Eridanus. Orbita al voltant d'una estrella semblant al Sol. Orbita massa lluny de la seva estrella,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Exoplanetas
  • Exoplanetas
  • los exoplanetas
  • exoplanetas
  • Exoplanetes
  • Exoplanetas
  • exoplanetas
  • exoplanetas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS