experimento de meselson

Páginas: 3 (506 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2014
L'experiment de Meselson i Stahl va ser un experiment dut a terme a Pasadena, Califòrnia, per Matthew Meselson i Franklin Stahl que demostraren que la duplicació de l'ADN era semiconservadora talcom predeia el model de doble hèlix de l'ADN publicat cinc anys abans. La duplicació semiconservadora significa que quan la doble hèlix de l'ADN és duplicada, cadascuna de les dues hèlixs delsfilaments d'ADN conté un filament íntegrament provinent de l'hèlix original i l'altre de nova síntesi.
Abans de que Meselson i Stahl publiquessin el seu exoeriment, hi havia tres hipòtesis diferents:1.Semiconservativa. Les dues cadenes de l'ADN "mare" es reparteixen un a cada cèl·lula i una cadena complementaria és sintetitzada a cadascuna d'elles.
2.Conservativa. Se sintetitza una nova còpia de ladoble cadena d'ADN i la totalitat és transmesa a una de les cèl·lules i la cadena "mare" és transmesa a l'altra.
3.Dispersiva. Diferents fragments de l'ADN nou i vell es barregen en les diferentscadenes repartides a les cèl·lules filles.
I ells gràcies al seu experiment demostraren que la duplicació de l'ADN era semiconservadora.
L’experiment:
Volien saber de quina manera es replicava el dna,per això van fer servir diferents isòtops del nitrogen, ja que aquest es un component molt abundant en les bases. Van fer servir els isòtops 14N(POCA DENSITAT) i 15N (alta densitat).
El primer que vanfer va ser fer un cultiu cel·lular d'E. coli durant diverses generacions en un medi amb 15N.
Quan es va aïllar l'ADN d'aquestes cèl·lules, es va veure que aquestes havien incorporat l'isòtop 15N enel seu ADN ha que tenia una densitat molt elevada.
Aquestes cèl·lules d'E. coli amb 15N en el seu ADN van ser posades en un medi amb 14N i només es va permetre que es dividissin una sola vegada. Alanalitzar-lo Es va veure que estava proper a una densitat intermèdia.
Això descarta el model conservador de la replicació, que prediu que els dos ADN (pesat i lleuger) estaran presents, però cap de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Experimento de Meselson
  • Experimento De Meselson y Stahl
  • Experimento Meselson-Stahl
  • Experimento De Mathew Meselson Y Franklin Stahl
  • Experiment Meselson I Stahl
  • Matthew meselson
  • EXPERIMENTAS TÚ, EXPERIMENTO YO, EXPERIMENTAMOS TODOS…
  • Experimentos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS