Experimetos

Páginas: 9 (2047 palabras) Publicado: 25 de marzo de 2012
Què és la robòtica?
La robòtica és la ciència d'enginyeria i la tecnologia dels robots (entenent al robot com una màquina capaç de realitzar tasques de manera autònoma o semi autònoma), relacionada amb l'electrònica, la mecànica i el programari. És una ciència cada vegada més popular per desenvolupar veritables intel·ligències capaces de realitzar moltes labors humanes o simplementfacilitar-les. La robòtica s'encarrega no només de dissenyar robots, sinó també de fabricar-los, aplicar-los i disposar-los estructuralment.
Automatismes
Els automatismes son maquines capaces de prendre una única decisió simultània
Com per exemple: les rentadores modernes, que decideixen la quantitat d'aigua i detergent que han d'utilitzar segons la quantitat de roba.

Robots
Els robots son maquinesformades per una conjunt d’automatismes i son capaços de prendre diverses decisions simultànies (que abans han estat programades) en funció de les dades que reben del seu entorn mitjançant sensors. Perquè això succeeixi, la màquina ha de tenir un ordinador capaç de respondre als estímuls externs i d'organitzar les tasques. Exemple: rentat automàtic.
El cotxe llisca al llarg del recorregutperquè uns corrons l'empenyen per una guia. És el conjunt d'arrossegament.
Hi ha unes varetes flexibles que el vehicle toca segons es desplaça. Són sensors finals de cursa, que indiquen la situació exacta del vehicle.
Per a calcular l'altura del vehicle i saber fins on han de baixar les escombres de neteja del sostre, inclou sensors fotoelèctrics.
Tot el conjunt és controlat per unmicroprocessador al que fins i tot se li poden programar diferents tipus de rentat (amb més o menys sabó, neteja de baixos, doble corró, encerat, etc.).
Què és un robot?
Un robot ha de captar informació del seu entorn i, en funció de les dades que rep, realitzar alguna acció com a resposta.
Robot I mecanisme
La diferència entre un robot i un mecanisme és que els mecanismes realitzen funcionsrepetitivament, independentment que canviïn les condicions en el seu entorn. En canvi, els robots només reaccionen quan es produeixen determinats canvis en les seves proximitats.
Un exemple de mecanisme és un dispositiu encarregat de col·locar els taps a les ampolles d'una cadena d'ompliment. El mecanisme seguirà intentant col·locar els taps de tant en tant, encara que no arribin ampolles. Un robotper tapar ampolles només col·locarà el tap quan detecti la presència d'una ampolla en el lloc adequat.
Sistemes de control
La funció del sistema de control és detectar alguna condició de l'entorn: llum, temperatura, contacte, humitat, etc., I, en funció dels valors que detecta, realitzar alguna acció.
En un sistema de control s'introdueix un senyal, donada per algun sensor (LDR, NTC, final decarrera ...). El valor d'aquesta senyal és comparat amb un valor prefixat, de manera que, quan hi ha diferència entre el senyal d'entrada i el valor prefixat, es genera un senyal d'error que s'utilitza per actuar sobre algun dispositiu : motor, bombeta, brunzidor, etc.que corregira aquesta variable.
Element d’un sistema de control
Senyal d'entrada.
El senyal d'entrada és la que es pren del'exterior mitjançant un sensor. Alguns tipus de sensors:
LDR: resistència variable amb la llum, per detectors de fosca o clara.
NTC: resistència variable amb la temperatura, per detectors de temperatura.
CNY70: emissor i receptor d'infrarojos, per detectar el reflex de l'infraroig.
TSUS5400 i BPW40: emissor i receptor d'infrarojos.
Final de carrera: perdetectors de contacte.
Senyal de referència
El senyal de referència és el valor que es compara amb el senyal d'entrada.
En els nostres robots, aquest valor sigui justará mitjançant un potenciòmetre.
Comparador.
El comparador, com el nom indica, compara el senyal d'entrada amb el senyal de referencia. Quan la diferència entre ambdós senyals supera un determinat valor, el transistor passa de tall...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Experimetos
  • experimeto
  • experimeto ph
  • Los Experimetos De Hawthorne
  • Experimeto
  • Experimeto
  • Experimetos
  • El Experimeto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS