Explica En Quina Mesura El Context Sociopolític Dels Anys Posteriors a La Guerra Civil Fins Als 70 Condiciona La Producció Narrativa De l’Època.

Páginas: 2 (290 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2011
Explica en quina mesura el context sociopolític dels anys posteriors a la guerra civil fins als 70 condiciona la producció narrativa de l’època.
La pèrdua de la guerra comportal’extinció absoluta de les institucions republicanes i l’eliminació absoluta de dels organismes culturals. Abolides les institucions republicanes , declarats els partits politicsy anul·lats els sindicats, sense llibertat d’associació , de premsa ni de pensament , la misèria intel·lectual de l’època era desoladora. Era aleshores quan s’estava sofrint unproses de d’espanyolització castellanitzant mol intens.

En aquesta època els escriptor tenien moltes dificultats per a exercir y molts d’ells van haver d’abandonar el país o anara la presó, a mes a mes molts d’ells van sofrir deportacions o exili. Es aleshores quan trobem un panorama desolador sense referències literàries.

Tot açò va provocar que nohi aguaren escriptors , ni públic amb la conseqüència de que la nostra literatura es va trobar totalment aïllada y desfasada dels generes que es manejaven per Europa y es quedaraamb els generes mes tradicionals.

El primers vint anys de la postguerra tan sols es van escriure nou novel·les encara que al estil del realisme del segle XIX entre ellestrobem : l’ambició d’Aleix d’Enric Valor ,vides planes de Maria Ivars, i la pau de Miquel Albert i la dona forta de maria Beneyto.

Cap als anys seixanta es comença a veure unarecuperació tant a nivell econòmic, una represa cultural i comença a haver una alliberació a la vida publica i cultural.

Fins a la dècada dels seixanta, el que mes es va escriureva ser la novel·la psicològica i realista amb constant referència a la guerra civil , també es van escriure novel·les realistes i novel·les de recreació d’un mon mitificat.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Explica en quina mesura el context sociopolític dels anys posteriors a la guerra civil fins als anys 70...
  • teatre dels anys 70 fins l'actualitat
  • La narrativa des de la postguerra fins als anys 70
  • La Narrativa Dels Anys 70 Fins A L'Actualitat
  • 4. Què Destacaries De La Narrativa Dels Anys 70 Fins A L’actualitat? Reflexiona, Sobretot, Entorn De Les...
  • LA POSTGUERRA FINS ALS ANYS 70
  • Tema 1. Context sociopolític de la postguerra i producció narrativa de l'època
  • Què Destacaries De La Narrativa Dels Anys 70 Fins A L’actualitat Reflexiona, Sobretot, Entorn De Les Novetats...

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS