Explica les teories explicatives de la inflació.

Páginas: 3 (558 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2013
ACTIVITAT 1 (3 punts)
Explica les teories explicatives de la inflació.
La inflació, és l'augment general dels preus i bens del mercat de forma continuada, les teories explicatives de la inflaccióes poden agrupar en dos blocs: la inflacció de demanda i la inflacció de costos.
1. Inflación de demanda: es quan es produeix una situació d'excés de demanda que provoca un augment dels preus. Aquestexcés de demanda es pot interpretar de dues maneres.
Els keynesians consideren que l’origen de l’inflacció es troba en l’augment de la demanda agregada que no poden ser satisfets a causa d’unaoferta insuficient.Quan això passa , els consumidors accepten pagar preus més alts pels mateixos béns, justificant d'aquesta manera la pujada de preus .
Els monetaristes que consideraven que la inflacióde demanda es deu a l'excessiva creació de diners per part de les autoritats monetàries .
2. Inflacció de costos: Explica la inflacció com a conseqüencia de l’augment dels costos d’un o més factors deproducció( els salris, les matèries primeres, l’energia...), llavors les empreses traslladan aquest increment de costos al consumidor mitjantçan la pujada de preus

ACTIVITAT 2 (3 punts)
Explicaels diferents tipus de política econòmica
Dins de la política econòmica podem diferencia cuatre tipus:
Política fiscal: és l’ús de la depesa pública i la recaudació d’impostos per influir enl’econòmia.
Política monetaria: és el conjunt de mesures que pren el banc central d’un país amb l’objectiu de mantenir l’estabililitat dels preus mitjantçan la variació de la quantitat de diners en circulació.Política exterior: és el conjunt de mesures que pren el banc central d’un País per regular les transaccions econòmiques amb altres paisos.
Política de rendes: pretén aconseguir l’estabilitat depreus, regulan els sous del funcionaris i recomanan salaris màxims i mínims a les empreses.
ACTIVITAT 3 (4 punts)
Explica les diferents categories d'ingressos públics
Els ingressos públics són els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teorias explicativas
  • Teoría explicativa
  • teorias explicativas del origen de la vida
  • Teorias que explican la biodiversidad / evolucion
  • Teorías Explicativas D
  • Teoría explicativa de la agresividad
  • Teorías explicativas de la depresión
  • Teorías Explicativas En Filosofía

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS