explotació minera

Páginas: 2 (383 palabras) Publicado: 4 de septiembre de 2013
LA
DUPLICACIÓ
DE L’ADN

La duplicació de l’ADN o replicació, consisteix en crear una nova còpia de cada hèlix d’àcid desoxiribonucleic exactament igual al seu motlle “mare”.


LLIGASA: és unenzim que uneix nucleòtids trencats catalitzant la formació d'un enllaç èster entre nucleòtids entre el nucli fosfat i els nucleòtids desoxiriboses.
PROTEINES D’UNIÓ AMB EL DNA: proteïnes capacesd’unir-se amb l’ADN.
HELICASA: Són proteïnes motores que es mouen direccionalment al llarg de l'esquelet de fòsfors dels àcids nucleics, separant les dues cadenes utilitzant energia extreta de lahidròlisi de l'ATP.
ADN POLIMERASA: enzim que uneix desoxiribonucleics en l’ordre 3’-5’. Aquest enzim no pot unir res sense que hi hagi un tros ja format.
ADN POLIMERASA I i III: Omplen l’espai d’ARNtransformant-lo en ADN.
ARN PRIMASA: és una ARN polimerasa, un enzim que sintetitza petits fragments de RNA, de uns 10 nucleòtids, coneguts com cebadors, complementaris a l’hèlix d’ADN que es copia durantla replicació.Aquest procés mostra l’acció de l’helicasa que desenrotlla les dues cadenes.
També actuen les proteïnes d’unió que s’uneixen al motlle per tal que no es torni a enrotllar.Apareix un nou enzim: la primasa; que sintetitza fragments de RNA(cebadors) per tal que la polimerasa pugui actuar.


Comença a actuar l’ADN polimerasa en direcció 3’-5’, però com mostra la segonacadena de sota ha de desplaçar-se cap al començament i anar fent de tros en tros (fragments d’Okazaki) la seqüencia 3’-5’.


La primasa és l’encarregada de fabricar aquests cebadors en direcció3’-5’.
L’enzim ADN polimerasa s’encarrega d’anar copiant la seqüencia 3’-5’ i té com a punt de referència al que s’uneix el cebador.L’ADN polimerasa I s’encarrega d’omplir els fragmentsque han quedat sense seqüenciar.


La lligasa uneix tota la cadena de nucleòtids.
Ja tenim la nova cadena replicada i seqüenciada amb totes les unions i amb el mínim tant per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ecosistemas contaminados por la explotaci n minera del cesar
  • Explotaci N Minera En Colombia
  • EXPLOTACI N MINERA ILEGAL EN COLOMBIA Y Sancionatorio ILEGAL DE MINER A
  • EXPLOTACI
  • CONSERVAR UN ECOSISTEMA DESPU S DE UNA EXPLOTACI N MINERA
  • Minero
  • Minero
  • Minero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS