expo palau reial

Páginas: 3 (517 palabras) Publicado: 6 de junio de 2013

El Palau Reial de Madrid és la residència oficial dels Reis d'Espanya. Amb 135.000 m² de superfície i més de 3.418 habitacions, és el palau més gran d'Europa. Va ser residència privada fins elregnat d'Alfons XIII (l’avi de l’actual rei d’Espanya), tot i que també Manuel Azaña, president de la Segona República, va residir al palau, sent per tant, l'últim Cap d'Estat que ho va fer. Durantaquell període va ser conegut com Palau Nacional. Encara hi ha una sala que es coneix amb el nom de "despatx d'Azaña". Una altra de les denominacions que s'utilitzen per a referir-se a l'edifici és la dePalau d'Orient, en relació a la plaça en què recau una façana de l'edifici, la plaça d'Orient, on també es troba el Teatre Reial. Els actuals Reis Joan Carles I i Sofia resideixen al Palau de laZarzuela, als afores de Madrid. El Palau Reial de Madrid allotja bona part dels actes oficials presidits pel Rei, com la presentació de credencials dels ambaixadors estrangers, celebració de concerts,audiències o els banquets d'Estat.


L'escalinata principal s'ubica al carrer de Bailén, davant de la Plaça d'Orient, a la part occidental del centre històric de Madrid, i els seus jardins arriben finsa la ribera est del riu Manzanares. Ja al segle X una antiga fortalesa d'origen musulmà s'erigia a l'actual emplaçament del Palau. La fortalesa va ser construïda per Mohamed I, emir de Còrdova, iposteriorment va ser ocupada pel regne independent de la taifa de Toledo.


Amb l'ocupació cristiana de la ciutat per part del Rei Alfons VI de Castella l'any 1085, l'edifici va perdre gran part de lesfuncions oficials exercides a l'època de la taifa de Toledo i no va ser fins l'any 1329 que el Rei Ferran V de Castella va fer servir la fortalesa per a un acte oficial de gran rellevància, les Cortsde Madrid de 1329.





L'any 1561, el Rei Felip II d'Espanya va traslladar la cort de Toledo a Madrid i s'erigí un alcàsser que ocupava l'antiga superfície de la fortalesa musulmana....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reial decret
  • Estatut Reial
  • Francisco Palau
  • El palau de la lluna
  • Palau de justicia
  • Palau de la Música
  • Palau De la Música
  • Palau Güell

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS