Exposición Mancomunidad de Cataluña

Páginas: 3 (653 palabras) Publicado: 23 de abril de 2014


L'INICI DEL DEMÀ
LA MANCOMUNITAT, 100 ANYS



























Paulo Moras
2n de Batxillerat B

L'INICI DEL DEMÀ. LA MANCOMUNITAT DE CATALUNYAL'exposició del centenari de la Mancomunitat de Catalunya (1914-2014) es va portar a terme al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), a Montalegre, lloc, per exemple, proper al Museu d'ArtContemporani de Barcelona, el MACBA o l'estació dels ferrocarrils catalans de Pl. Catalunya.

El motiu principal és que compleix cent anys des de la seva creació. L'objectiu és explicar en què va consistirl'essència de la Mancomunitat de Catalunya i quines van ser les seves aportacions més rellevants. Va actuar durant una dècada per crear sòlides eines de modernització, connectivitat i creixement deCatalunya. Es pot veure quin impacte va tenir en diferents sectors com l'educatiu, sanitari, lingüístic, obres públiques i xarxa de comunicacions entre d'altres. Justament apareix aquesta exposició enun moment emergent del nacionalisme català entre la població i un catalanisme polític. Té a veure amb la preserva i la promoció del seu reconeixement (lingüística, política i culturalment).

Enl'elaboració de l'exposició han participat grups com l'Articket BCN, el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), la Fundació Antoni Nàpies, la FundacióJoan Miró, bibliotèques, etc.

A l'exposició vam trobar textos on estaven redactats els objectius primordials de la Mancomunitat, com ara: la normativització de la llengüa, comunicar el territori pertelefonia i obres públiques, crear una xarxa de bibliotèques populars, impulsar el coneixement científic, etc. Altres textos tindran cites, extretes de pronunciacions, de diferents participants de laMancomunitat, com ara el propi Prat de la Riba. Trobarem una línia cronológica on es farà un petit incís en els fets més importants a cada any. També trobarem una exposició en power point plena...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mancomunidades
  • mancomunidades
  • Mancomunidades
  • mancomunidad
  • Mancomunidad
  • Las mancomunidades
  • Cataluña
  • cataluña

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS