Exposicio Galileu Filosofia

Páginas: 5 (1019 palabras) Publicado: 11 de junio de 2015
GALILEO GALILEI:
1. VIDA I PERSONALITAT DE GALILEU:
Galileo Galilei va néixer a Pisa el 15 de febrer de 1564 a una familia de Florència. Estudiava medicina a la universitat de Pisa, pero la medicina no li acabava d’interessar, de manera que va mostrar més fascinació per les matemàtiques de tots tipus: teòrica, aplicades, tècniques, l’observació empírica… Va descobrir l’isocronisme de lesoscilacions del pèndul i la balança.
Va deixar els estudis i va tornar al seu poble natal, però se n’adonà de que els doblers que guanyava no li bastaven per viure, a més, el seu pare havia mort i necessitava ajudar a la seva família. El 1592 va ser anomenat professor de matemàtiques de la Universitat de Pàdua, però la seva economia no millorava i es va veure obligat a demanar ajuda al govern. Així itot, aquets van ser els millors anys de la seva vida, perquè tenia molta força física i mental, i allà tenia l’oportunitat de pensar llliurement i dedicar-se a les seves investigacions.
El 1609 va sentir que als Països Baixos havien inventat un telescopi i al desembre ell ja n'havia construit un de 20 augments (molt més potents que els de la resta). De manera que va ser el primer que li va atorgarun valor científic i amb ell va fer grans descobriments, com els quatre satèl·lits de Júpiter, les taques de la lluna i del Sol… Aquests descobriments varen suscitar molta polèmica entre els seus adversaris i se’l va acusar de molts de fets com el d’haver construit un aparell inventat per altres , com l’acusació de que les lents del telescopi eren defectuoses. Però més tard, Kepler i altresastrònoms i filòsofs li varen otorgar el mèrit que mereixia. A partir d’aquest moment, li va sortir feina de matemàtic i filòsof, la qual va aceptar per la necessitat de doblers, encara que això suposava el transllat a la República de Venècia (on el poder de la Inquisició era major).
Galileu estava convençut de que el sistema copernicà era vertader, i l’Església també va mostrar interès per aquet sistemasospitant d’heretgia. Pero Galileu va actuar de manera imprudent per seguir amb una investigació que sabia que acusarien d’heretgia. Pero ell creia que aquest sistema no tenia res a veure amb la religió, per això va continuar amb la seva investigació.
Va veure la necessitat d’impedir que l’Església acusés la ciència d’heretgia i volia que aquesta reconegués que els seus descobriments no renegavende les idees religioses.
Galileu va ser cridat a Roma i volia demostrar que la Bíblia no és incompatible amb el sistema copernicà. Ell confiava que el seu punt de vista triomfaria. Pero les coses no varen ocórrer com ell esperava i l’obra de Copèrnic va ser declarat un llibre prohibit.
Per altra banda, el 1623 va escriure l’obra Sagiatore fruit d’una polèmica que va tenir sobre els cometes. Méstard, es va dedicar a fer una obra destinada a confrontar els arguments científics dels models geocèntric i heliocèntric, i després la va poder publicar, anomenada: “Diálogo acerca de los dos máximos sistemas del mundo”. Però més tard se li va tornar a ordenar que anigués a Roma a mostrar-se davant el tribunal del Sant Ofici. Es va tractar de defensar, però els seus adversaris varen sostenir quela seva obra era perjudicial, per això va ser condemnat a prisió de per vida. La victoria dels jesuïtes era ben clara.
Anys mes tard, La Inquisició es va anar suavitzant. La salut de Galileu va empitjorar i quasi va perdre tota la vista. Va publicar la seva millor obra “Discursos y demostraciones matemáticas sobre dos nuevas ciencias”.
Va morir el 8 de gener de 1642.

3. MECÀNICA I ASTRONOMIA:
Lamecànica moderna va començar amb Galileu. Ell va ser el primer en comprendre de manera moderna el principi d'inèrcia. Segons aquest principi, tot cos continua en el seu estat de repòs (és a dir, velocitat nul·la) o de moviment uniforme en línia recta, tret que sigui forçat a canviar el seu estat per forces externes. És a dir, que a no ser que la partícula expirementi un canvi a causa d'una força...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • exposici n filosofia
  • Galileu
  • Galileu
  • EXPOSICIÓ
  • abjuracio de Galileu
  • Galileu El Revolucionari
  • Galileu
  • LA EXPOSICI N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS