exposicio h ciencia

Páginas: 2 (312 palabras) Publicado: 18 de abril de 2013
- Ciència / Filosofia natural.
El concepte ciència és un terme modern i que a l’actualitat té un significat molt ampli, però en l’antiguitat el concepte ciència era conegut com afilosofia natural i es referia a l’estudi de les coses del món natural.
Encara que si mirem cap a una època encara més antiga, podrem veure que ja hi havia un estudi del món natural,inicialment amb dibuixos, però sobre tot a partir del desenvolupament d la escriptura i les matemàtiques.
- Desenvolupament escriptura i matemàtiques: (Egipte i Mesopotamia)
En larecerca de aquest coneixement del món natural podem veure com algunes de les diferents civilitzacions van arribar a dominar un llenguatge escrit, que va aportar un sentit molt més amplique el llenguatge oral ja que permetia tractar els termes molt més a fons (inspecció, comparació i crítica), cosa que denotava una actitud més filosòfica.
El desenvolupament de lesmatemàtiques va venir donat per la recerca del món natural d’una manera molt més exacte. Coneixem 2 cultures que les van desenvolupar, que van ser Egipte (sistema decimal) i Mesopotàmia(que utilitzava el sistema decimal així com les subdivisions a partir del numero 60, com es fa actualment amb el temps o els graus)
- Filosfia Presocràtica:
A partir de que a Grècias’establís una escriptura molt més complerta que estava basada en l’alfabet va néixer el concepte de filosofia que continuava amb la recerca del coneixement del món natural. Van haverdiferents corrents:
PLURALISTES: Demòcrit (atoms), Empèdocles (4 elements),
MONISTES: Tales de Milet (aigua), Anaximenes (aire), Heràclit (foc), Anaximandre (ápeiron –lo indeterminat),- Zenó d’Elea
Va ser en aquella època on va viure Zenó, deixeble de Parmènides i contemporani de Sòcrates. Es tractava d’un sofista que utilitzava molt les paradoxes.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Exposici n Ciencias Pol ticas
  • Exposici N H
  • la ciencia h
  • “El desafío de las ciencias sociales”, Rubén h. Pardo
  • EXPOSICIÓ
  • H
  • H
  • H

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS