Exposició del 29

Páginas: 2 (290 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2013
L'Exposició Internacional de Barcelona va tenir lloc del 20 maig 1929 al 15 de gener de 1930 a Barcelona (Espanya). Celebrada a la muntanya de Montjuïc. Entre la vintena europeade nacions que oficialment van participar estaven països com Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, França, Hongria, Itàlia, Noruega, Romania o Suïssa. També van participar expositorsprivats japonesos i nord-americans.

L'Exposició Universal de 1888, va suposar un gran avanç per a la ciutat en el terreny econòmic i tecnològic, així com la remodelació del Parc de laCiutadella. Per això es va projectar aquesta nova exposició per donar a conèixer els nous avenços tecnològics i projectar la imatge de la indústria catalana a l'exterior.L'exposició va originar una remodelació d'una part de la ciutat, en aquest cas la muntanya de Montjuïc, així com les seves zones confrontants, especialment Laplaza d'Espanya.L'Exposició va suposar un gran desenvolupament urbanístic per Barcelona, així com un banc de proves per als nous estils arquitectònics gestats a principis del segle XX: a nivell local, varepresentar la consolidació del noucentisme, estil de tall clàssic que va substituir al modernisme preponderant a Catalunya durant la transició de segle, a més, va suposar laintroducció a Espanya dels corrents d'avantguarda internacionals, especialment el racionalisme, a través del Pavelló d'Alemanya de Ludwig Mies van der Rohe.3 l'Exposició va deixarnombrosos edificis i instal · lacions alguns dels quals s'han convertit en emblemes de la ciutat, com el Palau Nacional, la Font Màgica, el Teatre Grec, el Poble Espanyol i l'EstadiOlímpic.

La idea va començar a gestar el 1905, promoguda per l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch, com una forma de dur a terme el nou Pla d'Enllaços dissenyat per Léon Jaussely.3
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EXPOSICIÓ
  • 29
  • 29
  • 29
  • Test de exposici
  • Exposici N De E
  • LA EXPOSICI N
  • Exposici N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS