Exposició dret laboral salari

Páginas: 7 (1670 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2010
Lleis importants precedents al estatut els treballadors:
♦ Reial Decret de 8 de Maig de 1920 : es va crear el Ministeri de Treball
Abans de la creació del Ministeri de Treball el 1920, la funció relativa al treball va recaure en primer lloc en les Secretaries del Despatx i a posteriori en diversos ministeris: Ministeri de Governació, Ministeri de Foment, Ministeri d'Agricultura,Indústria, Comerç i Obres Públiques. El 8 de maig de 1920 es crea el Ministeri de Treball i Previsió social i desapareix el Ministeri de Proveïments. Per Reial Decret de 20 de febrer de 1922, el Ministeri de Treball adquireix les competències de Comerç i Indústria. Durant la dictadura franquista hi ha una remodelació dels ministeris, el Ministeri de Treball és substituït pel Ministeri d'Organització i AccióSindical. A partir d'aquest Ministeri s'articula tot l'aparell sindical; s'aprova la "Llei d'Unitat Sindical" el 1940, que establia un únic sindicat i la seva dependència del partit únic; s'aprova el Fur del Treball el 1938, com a base de l'Organització Sindical Espanyola, en 1942 es va decidir l'afiliació obligatòria de treballadors i empresaris a l'Organització Sindical; ... El 1939 elMinisteri recupera la denominació de Ministeri de Treball, s'encarregarà aleshores de la seva cartera el Ministre d'Agricultura. El 1983 es traslladen al Ministeri de Treball les funcions de la Seguretat Social que tenia anteriorment el Ministeri de Sanitat. Pel que fa a l'etapa democràtica les normes estableixen l'estructura orgànica i funcions del Ministeri: Reial Decret 275/1982, de 12 de febrer, pelqual s'estableix l'estructura orgànica del ministeri de treball i seguretat social. Ordre de 26 de juliol de 1983 per la qual es completa l'estructura orgànica del ministeri de treball i seguretat social Reial Decret 530/1985, de 8 d'abril, pel qual es determina l'estructura orgànica bàsica del ministeri de treball i seguretat social i se suprimeixen determinats organismes autònoms del departament.Reial Decret 1888/1996, de 2 d'agost, d'estructura orgànica bàsica del Ministeri de treball i assumptes socials. Reial Decret 140/1997, de 31 de gener, pel qual es modifica parcialment l'estructura orgànica bàsica del Ministeri de treball i assumptes socials i es transforma l'institut nacional de serveis socials en institut de migracions i serveis socials. Reial Decret 692/2000, de 12 de maig,pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica del Ministeri de Treball i Afers Socials. Reial Decret 1600/2004, de 2 de juliol, pel qual es desenvolupa l'estructura orgànica bàsica del Ministeri de Treball i Afers Socials. Reial Decret 976/2007, de 13 de juliol, pel qual es modifica el Reial Decret 1600/2004, de 2 de juliol, pel qual es desenvolupa l'estructura orgànica bàsica del Ministeri deTreball i Afers Socials.
♦ Llei de 24 de Juliol de 1873: Prohibia el treball a menors de 10 anys. Diu el següent:
“1.º Los niños y las niñas menores de 10 años no serán admitidos al trabajo en ninguna fábrica, taller, fundición o mina.
2.º No excederá de cinco horas cada día, en cualquier estación del año, el trabajo de los niños menores de 13, ni de las niñas menores de 14.
3.ºTampoco excederá de ocho horas el trabajo de los jóvenes de 13 a 15 años ni el de las jóvenes de 14 a 17.
4.º No trabajarán de noche los jóvenes menores de 15 años, ni las jóvenes menores de 17 en los establecimientos en que se empleen motores hidráulicos o de vapor. Para los efectos de esta ley, la noche empieza a contarse desde las ocho y media.
5.º Los establecimientos de que habla el art. 1.ºsituados á más de cuatro kilómetros de lugar poblado, y en los cuales se hallen trabajando permanentemente más de 80
obreros y obreras mayores de 17 años, tendrán obligación de sostener un establecimiento de instrucción primaria, cuyos gastos serán indemnizados por el Estado.
En él pueden ingresar los trabajadores adultos y sus hijos menores de nueve años. Es
obligatoria la asistencia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salario Laboral
  • Mercat de treball i el dret laboral
  • Derecho laboral clases de salario
  • Legislación Laboral- Salario
  • Derecho laboral- el salario
  • Jornada laboral y salarios
  • Mercado Laboral, Salario Minímo
  • Salario minimo derecho laboral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS