EXPRESIONES LATINAS EN LA PRENSA DEPORTIVA

Páginas: 31 (7720 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2014










Cristian Angel García
Jose Cándido Pérez Caballero

ÌNDEX

1- Hipotesi del treball Pàg.3
2- Taula d’expressions Pàg.5
3- Noms d’equips amb origen llatí Pàg.7
4- Escuts d’equips de futbol amb lemes en llatíPàg.13
5- El llatí i el grec clàssics a les marques comercials Pàg.16
6- Significat de les expressions Pàg.25
·Expressions dels diaris Pàg.25
·Expressions trobades a internet Pàg.26
·Expressions llatines habituals a l’esportPàg.29
7- Morfologia de les expressions Pàg.30
8- Adjectius, sinònims de poblacions, topònims (noms de ciutats en llatí) Pàg.34
9- Gentilicis i topònims de ciutats españoles Pàg.37
10- Links de les pàgines on hi ha expressions llatinesPàg.38
11- Bibliografia Pàg.45
12- Conclusió Pàg.48







1-HIPOTESI

El treball que estem realizant es basa en la recerca d’expressions llatines. Consisteix en buscar a través de la premsa esportiva tot tipus d’ expressions llatines ambl’objectiu, doncs, és constatar la pervivència del llenguatge dels romans als mitjans de comunicacio actuals dins un context especific, el dels diaris esportius que tinguin un significat correcte a la frase. També gentilicis, adejectius i topònims que es fan servir al món de l’esport, especialmente el futbol, d’origen llatí, apart hem posat algunes notícies de premsa informativa o de moda.
Ens hem ficaten tota mena de premsa esportiva, desde futbol, que es l’esport mes famós, fins a hockey, menys valorat en aquest país. També hem buscat expressions llatines en l’esport del motor com el campionat del món de motociclisme o la fòrmula1, que estan al cim de les audiències o el campionat de rallies que no té tant d’interés per part de l’afició.
En un principi ens basàvem en la búsqueda d’expressionsllatines en diaris, com ara el Marca, As, Mundo Deportivo o Sport. Però degut a la escassedat d’exemples, hem hagut de reestructurar el treball per guanyar exemples ampliant així la búsqueda a tota mena de premsa.
També hem mirat la premsa digital amb dades antigues d’uns mesos enrere, o de l’actualitat, per obtindre mes informació.
Les expressions les hem classificat segons la pàgina y eltipus de periòdic, la seva data, si l’expressió en sí està ben expressada o si tenia un mal ús, y la freqüència en la que es repetien totes les expressions.
Els diaris els hem obtingut per nosaltres mateixos als bars/locals de la nostra població. Els diaris han estat facilitats com un donatiu ja que no hem tingut que abonar als propietaris dels bars/locals ningún tipus de pagament, perquè elsagafem passats uns quants dies desde que s’han publicat. Hi ha que dir que en els bars guarden els diaris uns quants dies abans de llençar-los a la brossa, i nosaltres hem reciclat la informació que contenen.
Els propietaris dels bars, com els coneixem de tota la vida, no han posat cap tipus de pega i no s’han negat a oferir-nos el material.
També hem anat a altres tipus de bars desconeguts apreguntar si en tenien, però aquests no han pogut o no han volgut donar cap.
El nostre profesor, Josefet Fuentes, ens ha orientat en la dirrecció correcta en el que portem de treball, supervisant les errades que hem comés. D’aquesta manera, retocant, ampliant i millorant, hem sabut continuar el treball de recerca en la direcció adequada.











2-TAULA D’EXPRESSIONS
EXPRESSIO...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Prensa deportiva
  • La libertad de expresión y prensa en méxico
  • Expresiones Latinas y Aforismos
  • PAU expresiones latinas
  • Expresiones latinas mas usuales
  • Expresiones latinas de uso frecuente
  • Expresiones En Latin Pomponio Flato
  • Lectura Expresion Oral y Escrita Latin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS