Expresionismo aleman

Páginas: 4 (904 palabras) Publicado: 26 de abril de 2011
EXPRESSIONISME ALEMANY(1910-1930)

1. ORÍGEN I CONTEXT HISTÒRIC:
L’expressionisme alemany el situem en els anys 20 a l’època del cinema mut, durant la República de Weimar (1919-1933). Alemaniadesprés de la derrota soferta en la Primera Guerra Mundial va entrar en un període depressió econòmica, de falta de liderat i de caos social en la qual es va cultivar el naixement del movimentexpressionista. La oposició d’una esquerra intransigent que volia fer la revolució socialista, i una dreta cada cop més forta i poderosa va portar a la República de Weimar al fracàs.

2.DESENVOLUPAMENT DE L’ESTIL:

El teatre expressionista és l’art més proper al cinema alemany dels anys 20, gràcies a Max Reinhardt, renovador del teatre alemany. Va influir pel seu concepte en l’obra comconstrucció simbòlica i també, per la utilització de la il·luminació i creació de l’atmosfera en la posada en escena. Els trets més importants del teatre expressionista van passar al cinema per mitjà delsmolts deixebles que van treballar amb ell i posteriorment van a arribar a dirigir pel·lícules o a interpretar-les.
Un dels pioners a la corrent de l’expressionisme alemany va ser el productor EricPommer (1889-1966), el qual va fundar la seva productora “Decla Films” l’any 1913 i va ser qui va promoure un tipus de cinema que unia els arguments populars amb la qualitat dels intèrprets. El seuprimer gran èxit el va tenir amb “Der studens von Prag” (L’estudiant de Praga” dirigida per Stellan Rye i Paul Wegner, que va ser la primera pel·lícula de corrent romàntica -fantàstica que anys més tarddesembocaria en l’expressionisme. Posteriorment Eric Pommer seria el cap de producció d ela UFA.
La UFA(Universum Films AktienGesellscharft), una productora pròpia alemanya, ubicada a les afores deBerlin i creada pel govern alemany per contrarestar la influència d’ Alemanya amb la del cinema nord-americà.
El desastre de la derrota de la Primera Guerra Mundial i el desordre moral i econòmic...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Expresionismo Aleman
  • Expresionismo aleman
  • El expresionismo aleman
  • Expresionismo Alemán
  • Expresionismo Aleman
  • Expresionismo Alemán
  • Expresionismo Aleman
  • Expresionismo Aleman

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS