Expressionisme

Páginas: 4 (970 palabras) Publicado: 4 de enero de 2013
IMPRESIONISME
INTRODUCCIÓ

-fracàs de la Comuna de París (1871) i la brutal repressió que sofriren les classes populars (més de 200.000 morts) en la III República,
- la burgesia francesa esconsolida definitivament en el poder i prossegueix la transformació capitalista de França.
-La industrialització, el desenvolupament de mitjans de comunicació cada vegada més ràpids i fàcils (vapor,telègraf)
- els avanços científics (fotografia),
- l'extensió de la llum artificial (gas, querosens, electricitat),
-la colonització, el descobriment de nous mons, la importància de la vida urbana...tot això afectarà profundament a l'art i influirà en els diferents autors. 

ELS IMPRESONISTES
* coincidiran a emfatitzar el valor de la llum com element configurador de l'aparença visual.* La .realitat. ja no serà una mica tangible, sinó perceptible per a la mirada des de condicions físiques molt variables.
* Els artistes s'interrogaran a si mateixos, no només sobre el seutreball (com han de pintar) sinó també sobre la seva funció social, de la seva utilitat...
* D'aquests interrogants sorgirà la nova concepció de l'art com investigació oberta que dóna resposta alsproblemes individuals o col•lectius i que aporta nous universos, expressions i sensacions.
* La ruptura amb els vells llenguatges i tradicions comporta una proposta .”utopitzant” de transformacióde la vida; l'art apareixerà com exemple d'activitat lliure, no alienada, en un món on el treball.
* Faran Apareixer nous llenguatges artístics (d'acord amb les demandes de comunicació i produccióde la societat moderna) que s'integraran perfectament en la naixent cultura de masses.

ANTECEDENTS

Ja alguns autors barrocs (Giorgione, Ticiano, Velázquez) i altres (Goya) havien mostrat la sevapreocupació per la captació de la llum projectada sobre objectes, mitjançant l'aplicació solta de tocs de color. També els paisatgistes anglesos del XIX (Turner, Constable) s'havien interessat per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Expressionisme Abstracte I Pop Art
  • Expressionisme Abstracte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS