Expulsió dels moriscos

Páginas: 4 (873 palabras) Publicado: 21 de abril de 2014
EXPULSIÓ DELS MORISCOS.
El decret d'expulsió dels moriscos (1609-1610), promulgat per Felip III, ordenà l'abandonament del territori actualment espanyol de tots els moriscos, aquest decret afectàprincipalment al Regne de València que va perdre gran part de la seva població.
Immediatament després de la fi de la conquesta castellana del Regne de Granada amb l'entrada dels ReisCatòlics a Granada, encomanen al Cardenal Cisneros convertir als moros pacíficament a la fe cristiana per tal que no s'avalotaren. Aviat començaria a forçar aquesta conversió amb subornaments als representants de lescomunitats musulmanes i la crema de llibres, començà ambAlcorans i seguí amb la biblioteca de Granada: llibres de poesia, matemàtiques, ciència, filosofia, història, novel·les, contes, etc. Així, es vancremar milers de llibres en la plaça de la Bibrambla, la més gran de Granada. El nombre de llibres cremats s'estima en un milió. Després d'això el Cardenal Cisneros se centrà en els renegats,categoria que els posà ell mateix als cristians granadins convertits a l'Islam, o per extensió fills o néts de cristians que es convertiren a l'Islam. Cisneros pretenia que aquests tornaren a lafe cristiana i que se sotmeteren a la llei de Castella. Molts moros de l'Albayzin començaren a desconfiar de la garantia de llibertat de culte per part dels cristians, a mesura que la pressió per a convertir-los alcristianisme augmentava. Elsmoros granadins començaren a demanar la destitució de Cisneros, i com resposta a aquestes queixes, Cisneros empresonà alsmoros més respectats de Granada, tenint-los pelsinstigadors dels revoltosos, i amb l'objectiu d'evitar que posaren més entrebancs en el seus plans de proselitisme forçat.
Tota aquesta situació insostenible provocà el 1500 l'alçament popular del'Albayzin, que es va estendre per tot el ja desaparegut Regne de Granada. Després de reprimir durament l'alçament al Comtat de Tedilla per part del mateix comte, aquest demanà passar per ganivet a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Moriscos
  • Morisca
  • morisca
  • LOS MORISCOS
  • El Morisco
  • La novela morisca.
  • La Expulsión De Los Moriscos
  • moriscos en sevilla

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS