Extrusió

Páginas: 9 (2219 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2013
























Índex:
1.- Justificació del Projecte.
2.- Introducció i història del procés de deformació volumètrica “extrusió”
-2.1 Procediments d’Extrusió
·2.1.1.- Extrusió Directa
·2.1.2.- Extrusió Indirecta
·2.1.3.- Altres processos d’Extrusió
-2.2 Materials Extraïbles
-2.3 Eines per al conformat per Extrusió
-2.3.1 Màquinesd’Extrusió
·2.3.1.1 Tipus
·2.3.1.2 Característiques
·2.3.1.3 Potències
·2.3.1.4 Fabricants
-2.3.2 Matrius
·2.3.2.1 Materials
·2.3.2.2 Mecanitzats
·2.3.2.3 Tractaments Tèrmics i Termoquímics
·2.3.2.4 Protecció i Lubricació
-2.4 Defectes als processos d’extrusió










1.- Justificació del Projecte

En aquest treball intentarem conèixer una mica més elprocés de extrusió dels metalls i la maquinaria necessària per poder-ho realitzar.
El treball consta de dues parts, la explicació del procés d’extrusió pròpiament dit i els diferents elements que la conformen.
La introducció presenta la història de la extrusió al llarg del seu desenvolupament i el seu perfeccionament fins arribar als nostres temps.
En la primera part del treball es defineixen elsdiferents procediments d’extrusió que podem trobar a la indústria d’avui dia, la extrusió Directa, la extrusió Indirecte i d’altres processos potser no tant utilitzats. També es farà esment als diferents materials sensibles a ser sotmesos a aquest procés.
La segona part del treball es centra en la definició i el dimensionament d’aquest procés de deformació volumètrica, les premses emprades, lescaracterístiques i un fabricant d’aquesta maquinaria pesada. També les importantíssimes matrius que són la peça més important en la elaboració del perfil.
Finalment en aquesta primera part del treball fer esment dels defectes d’aquest procés.





















2.-L'extrusió és un procés utilitzat per crear objectes amb secció transversal definida i fixa. El materials'empeny o s'extreu a través d'un encuny d'una secció transversal desitjada. Els dos avantatges principals d'aquest procés per sobre de processos manufacturats són l'habilitat per crear seccions transversals molt complexes i el treball amb materials que són trencadissos ja que el material només troba forces de compressió i de cisallament. A més les peces finals es formen amb un acabament superficialexcel·lent.
L'extrusió pot ser contínua (produint teòricament de forma indefinida materials llargs) o semicontínua (produint moltes parts). El procés d'extrusió pot fer-se amb el material calent o fred.
Els materials extrudits comunament inclouen metalls, polímers, ceràmiques, formigó i productes alimentaris.
Història
El 1797, Joseph Bramah va patentar el primer procés d'extrusió per fer untub de plom. Aquest consistia en el preescalfament del metall per a després passar-lo per un encuny mitjançant un èmbol a mà. El procés no va ser desenvolupat fins a 1820, quan Thomas Burr va construir la primera premsa hidràulica. Fins a aquell moment el procés s'anomenava squirting. El 1894 Alexander Dick va expandir el procés d'extrusió al coure i aliatges de bronze.

2.1-Processos
El procéscomença amb l'escalfament del material. Aquest es carrega posteriorment dins del contenidor de la premsa. Es col·loca un bloc en la premsa de manera que sigui empès, fent-ho passar per l'encuny. Si són requerides millors propietats, el material pot ser tractat mitjançant calor o treballat en fred.
El radi d'extrusió es defineix com l'àrea de la secció transversal del material de partida divididaper l'àrea de secció transversal del material al final de l'extrusió. Un dels principals avantatges del procés d'extrusió és que aquest radi pot ser molt gran i encara produir peces de qualitat.
Extrusió en calent
L'extrusió en calent es fa a temperatures elevades per evitar el treball forçat i fer més fàcil el pas del material a través de l'encuny. La majoria de l'extrusió en calent es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Extrusi de Pl stics
  • Extrusi N
  • MOLDEADO DE PLASTICO POR EXTRUSI N
  • EXTRUSI N DE MATERIALES PL STICOS
  • EXTRUSI N DE MATERIALES PL STICOS
  • Tratamiento De Alimentos Para Su Conservaci N Mediante Extrusi N Y Secado 1
  • Tratamiento de alimentos para su conservaci n mediante extrusi n y secado 1
  • Estudio Experimental Y Num Rico De La Morfolog A De Mezclas PS PEAD Preparadas Por Extrusi N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS