Eyyy

Páginas: 4 (912 palabras) Publicado: 6 de abril de 2012
La pàtria

Aquest poema va ser el més important de la obra que va esriure Carles Aribau. Tracta de l'enyor de la pàtria i de la llengua, com a representant de la pàtria. En l’estructura del tema,pel que fa a cada octava, és la següent:-Les dues primeres octaves parlen de l'enyor de la terra.-Les tres següents octaves parlen de la llengua.-La darrera octava serveix per a fer l'homenatge alpatró.
Mètricament parlant, el poema té 6 octaves reials, de 8 versos alexandrins (12 síl.labes) amb cesura 6+6. La rima és consonant, masculina i femenina; i l'estructura és ABBA ACCA.
Conté tantelements romàntics com renaixentistes. Els romantics que hi apereixen són la exaltació nacional, valoració del patrimoni popular, la intimitat del poeta les preocupacions filosòfiques i la identificaciónamb la naturalesa; en canvi els reneixentistes són la exaltació de la Catalunya medieval, el interès per la literatura popular, la presència d’elements nostàlgics i la valoració del paisatge català.La primera octava està dedicada a les muntanyes i illes dels Països Catalans, amb dos paral·lelismes i una al·literació.En la segona octava identifica el front de la pàtria amb els parents , i el sodels torrents amb la veu de sa mare i els plors del seu fill, Acaba la cobla amb una mena de comparació i amb un hipèrbaton paral.lelístic.La tercera octava comença amb un verb antic que li serveixper a fer una justificació íntima del per què de la seva partida de Catalunya. Es queixa amargament d'haver marxat, perquè ja no sent el poeta cantar en català, que és l'única cosa que el consolaria,perquè li desvetllaria el record en el seu cor. La quarta octava fa una justificació històrica de la importància de la pròpia i una maledicció.La cinquena estrofa continua la justificació de laimportància de la llengua, a partir d'una metàfora d'ell mateix com a vedell. Ens explica que el català serveix per a pregar a Déu , per somiar cada nit, per parlar amb ell mateix i és la llengua de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • eyyy
  • Eyyy
  • Eyyy
  • eyyy
  • Eyyy
  • eyyy
  • Eyyy
  • eyyy como te va

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS