Física

Páginas: 4 (962 palabras) Publicado: 3 de junio de 2012
Exercicis UNITAT 1 1. Sobre la cadira actuen les forces sentit de la força resultant. . Determina gràficament el mòdul, la direcció iel

2. El pistó AB de la figura exerceix una força de 1000N peraixecar la caixa. Descompon aquesta força segons les dues direccions, una paral·lela a BC i l’altre perpendicular.

3. Tenim aplicades sobre el coet de la figura les forces del coet i val 3000 N;, ,

.

representa el pes

la força passiva de l’aire, amb un valor de 800 N; correspon a

la força de sustentació del coet i val 3900 N; finalment, representa l’empenta que fan els motorsdel coet, amb un valor de 1600 N. Calcula la resultant de les forces , , . si la inclinació del coet és de α= 22,6°.

4. A la figura , la bascula a només pot pesar un màxim de 50 kp i el dinamòmetreno pot mesurar forces superiors als 100N. Quant pesa l’home de la figura si el dinamòmetre indica 9 kp i la bàscula 40 kp?

5. A través d’un cable i dues politges es disposen tres cossos segonsindica la figura. Determineu el valor de la massa m per tal que el sistema es mantingui en equilibri.

6. Una barca es mou amb velocitat constant quan és estirada per dues cordes AB i AC, tal coms’indica en la figura. Si se sap que la resultant té un mòdul de 800 N en la direcció del moviment, determineu el valor de la tensió de la corda AB i l’angle que forma amb l’horitzontal.

7. El cilindrehidràulic BD exerceix una força P sobre la barra ABC en la direcció BD. Si se sap que P ha de tenir un component perpendicular a la barra ABC de mòdul 7500 N, determineu: a. El mòdul de P. b. El mòduldel component paral·lel a la barra ABC.

8. La placa de la figura és homogènia. Si a=200 mm, determineu les coordenades x i y del seu centre d’inèrcia.

9. Determineu l’esforç que suporta cadauna de les barres de l’estructura següent. Indiqueu el tipus d’esforç: (tracció o compressió).

10. Determineu l’esforç que suporta cada una de les barres de l’estructura següent. Indiqueu el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • La fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • Física

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS