Fòbies i Al·lèrgies

Páginas: 12 (2792 palabras) Publicado: 9 de junio de 2013
Treball sobre les fòbies i les al·lèrgies de l'assignatura de Ciències del Món Contemporani, amb un 9 de nota, prou complet.
















Índex

Portada................................................................................................................................................1

ÍndexPortada................................................................................................................................................1
2
Introducció 3
Les Fóbies

4
Les Al·lèrgies
8
Bibliografía 12

Fòbies:
12


12









Introducció

Les fòbies i les al·lèrgies són dos malalties que tenen bastantes coses en comú, i de les quals sofreixo en especial, vet aquí el motiu de perquè he decidit de realitzar el treballsobre aquest tema.

Les fòbies i els al·lèrgies són malalties mentals i variacions de l'organisme en una resposta anormal davant d'algunes circumstàncies en concret (respectivament) però tot i això tenen algunes coses que les relacionen, sobretot en el seu origen i en la seva forma de curar-se i de desenvolupar-se.

Ambdós malalties es poden originar pel contacte continuat de la persona ambalgun agent extern o par alguna circumstància agressiva o d'estrany transcurs en les quals el nostre cos reacciona d'una forma irracional, i aquesta es la paraula clau per definir les dos malalties.
Les dues malalties es generen a través d'un comportament irracional, un error, o bé del nostre cos en termes biològics i químics o bé del nostre cervell en termes de resposta mental o d'interaccionsneuronals (sistema nerviós).

La seva forma de desenvolupar-se és molt semblant, ja que poden o no empitjorar segons amb la freqüència en la qual estiguem exposats als agents externs que es troben en l'ambient en el que vivim, els quals ens repercuteixen negativament en el nostre sistema.

Segons els estudis a part dels constipats habituals provocats per virus als quals ens trobem constantmentexposats, les fòbies i les al·lèrgies són les dues malalties més comunes, ja que el 99% de la població en sofreix alguna durant gran part de la seva vida.

Són tractades de diferent forma, però tenen en comú també que el seu tractament mèdic és un transcurs constant i durader, ja que no es poden eradicar de cop, han d'anar curant-se gradualment.

Sembla que puguin ser hereditàries en molts decasos, però realment és l'ambient en el que vivim el que heretem dels nostres progenitors, i és molt possible que tinguem una afinitat a reaccionar amb els mateixos símptomes i amb les mateixes circumstàncies que ells, ja que en el cas de les fòbies ells mateixos ens les han pogut induïr.

Les dues malalties estan explicades des d’un punt poc científic, explicades per ser enteses quan parlem delque són i com es tracten i desenvolupen.







Les Fóbies


El significat etimològic de la paraula és deriva de la paraula Fobos, nom del déu del pànic en la mitologia grega.
Les fòbies es defineixen com una reacció irracional del nostre cervell i de la part en concret que ens fa reaccionar davant les situacions perilloses, que a causa d'una situació inversemblant o d'una por induïdael nostre cos pren aquella cosa o situació com un perill envers la nostra persona, i per tant activa la part de la por del nostre cervell, ajudat pel sistema nerviós.




La causa d'una fòbia normalment és donada per l'ambient que ens envolta, o sigui per una experiència dolenta que haguéssim tingut en el passat o algunes coses que observem en el nostre entorn, o sigui que el lloc on vivim,la família, les costums, tot ens pot produït una fòbia, i la nostra única defensa és intentar estar centrats i tenir un concepte clar del que és realitat i el que no ho és, per exemple, una persona que va estar a punt d'ofegar-se quan era un nen pot patir en el futur una fòbia a totes les situacions relacionades amb l'aigua. O si va patir un atac d'angoixa en un lloc determinat podrà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Intolerància i al·lèrgies
  • Al·lergies
  • Fobias
  • Fobias
  • fobias
  • Fobias
  • Fobias
  • Fóbias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS