Factura De L Aigua Activitat

Páginas: 2 (385 palabras) Publicado: 21 de abril de 2015
LA FACTURA DE L’AIGUA

Anem a identificar diferents termes que apareixen a la factura de l’aigua de Mataró.
1. Referència als butlletins oficials on es contemplen les tarifes establertes.
2.Diàmetre de la canonada d’entrada (o calibre del comptador). Aquesta dada és important perquè la majora dels costos són funció directe d’aquesta dada, és a dir, a major diàmetre major cost.
3. La lectura serealitza por diferencia amb la darrera mesura.
4. La quota de servei és el cost mínim fix que es deriva de tenir agua a la nostra disposició quan obrim l’aixeta, encara que no consumim. Depèn delcalibre del comptador.
5. El consum d’aigua representala quantitat d’aigua consumida multiplicada pel preu del m3 que paguem a l’empresa subministradora del servei d’aigua potable. En algunes poblacionss’estableixen blocs de consum amb diferents tarifes. Els blocs superiors tenen tarifes més elevades. Se aplica un IVA del 10%
6. En el bloc de sanejament hi ha diversos conceptes relacionats amb elmanteniment i neteja de les clavegueres, i amb el tractament de les aigües residuals.
7.Un cànon és un recàrrec independent de la tarifa. El cànonde l’aiguafa referència a l’amortització de lesinstal·lacions necessàries per fer possible el subministrament d’aigua.
De vegades s’aplica un cànon por sequera en alguns llocs on l’escassetat d’aigua és notable, o un cànon per dessalinització, per fer front ales despeses de les plantes dessalinitzadores.
8. La factura de vegades inclou altres apartats, com les depeses de conservació del comptador, indemnitzacions per demora en el pagament, etc.
9. Lafactura ens informa també de l’evolució del nostre consum en el darrer any.


Ara farem els càlculs següents:
1. Calcula els litres d’aigua que consumeix cada persona al dia (recorda que 1 m3 són 1000L)
2. Observa el consum i el preu total de la factura. Quant costaria 1 L d’aigua? Si 1 L d’aigua embotellada costa 50 cèntims, compara el cost de l’aigua corrent i el de l’aigua embotellada.
3....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • factura aigua
  • L EskiroL I L AiGua M GiCa
  • Activitat 2 L Esclusió Social
  • TREBALL L AIGUA ACABAT
  • L Activitat Industrial 1
  • LES AIGUAS
  • aigua
  • Aigua

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS