Factures Rectificatives

Páginas: 3 (745 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2012
Factures rectificatives
Una factura rectificativa és un document que s'emet per a la correcció d'una factura original. Amb l'entrada en vigor del Reial decret 1496/2003, 1 de gener de 2004, es vamodificar la regulació de les obligacions de facturació i es va eliminar la possibilitat de fer factures d'abonament, havent-se de substituir per factures rectificatives. Posteriorment es va publicar elReial decret 87/2005, modificant el Reglament pel qual es regulaven les obligacions de facturació i modificant també el Reglament de l'IVA, entrant en vigor a partir del dia 20 de febrer de 2005. Pertant, les notes d'abonament queden substituïdes per les factures rectificatives. En resum, actualment cal aplicar el següent:

Regla general
La factura rectificativa és obligatòria en dos casos:1. Quan la factura original no compleix els requisits establerts per ser vàlida (falta de numeració, nom o signatura, per exemple). 2. Quan s'ha produït un error en els càlculs de la base imposable(IVA, IGIC, etc.) o en qualsevol dels seus conceptes.

Excepció
S'eximeix de l'obligació d'expedir factura rectificativa sempre que es donin les tres circumstàncies següents: 1. Que la rectificacióobeeixi a una modificació de la base imposable de l'IVA que sigui conseqüència de: a) una devolució de mercaderies, o bé b) una devolució d'envasos i embalatges. 2. Que amb posterioritat a aquestadevolució es produeixi un altre subministrament a aquest mateix destinatari, pel qual s'hagi d'expedir la corresponent factura. 3. Que el tipus impositiu de l'IVA de totes les operacions (tant dels nouslliuraments de mercaderies com de les mercaderies retornades o els envasos o embalatges retornats), sigui el mateix. En aquests casos, sempre que es donin les tres condicions assenyalades, es podràpracticar la rectificació en la factura o document substitutiu que s'expedeixi pel nou subministrament, restant de l'import d'aquesta nova operació, l'import de les mercaderies, envasos o embalatges...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Facturas
  • FACTURA
  • facturas
  • FACTURAS
  • Factura
  • Factura
  • FACTURA
  • Factura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS