Falàcies filosofia

Páginas: 3 (695 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2012
TEMA 5

Teories Evolucionistes:

Fixisme: Aristòtil. Les espècies sempre han estsat iguals i són inalterables

Creacionisme: Aquest origen és el moment de la creació; Déu crea l'èsser humàcom un ésser especial perquè el crea a la seva imatge i semblança.

De la selecció natural:
Les espècies deriven unes d eles altres per selecció natural
L'èsser humà també és resultatd'aquest procés evolutiu, que s'explica amb dos idees:
La lluita per l'existència
La supervivència del més apte.

• Evolucionisme cristià: Teilhard de Chardin intenta conciliar lesteories evolucionistes amb les cristianes. La seva forma d'entendre l'evolucionisme es partit de la creació.

Som una reaitat biològica i cultural

Hi ha algunes espècies animals que podenadquirir i transmetre el socialment cultures mitjançant l'imitació o la interacció amb altres membres de l'espècie

què és la cultura?

És tot allò que va més enllà del que és genèticamentprogramat en l'ésser humà. La nostra primera naturalesa (de caràcter biològic), està definida per la determinació biològica i genètica que ens constitueix en néixer. La nostra segona naturalesa, de caràctercultural està establerta per tot allò que aprenem socialment.

Diversitat cultural.

L'Etnocentrisme consisteix a avaluar i jutjar les altres cultures prenent com a punt de referència elsnostres propis valors i criteris, considerant que aquests son més evolucionats i avançats.
Relativisme cultural: sosté que no existeixen valors universals o criteris absoluts i no podem parlar decultures superiors o inferiors. (Ho accepten tot i potser hi ha valors que no són acceptables)
Transculturanisme: és l'intent d'establir valors que siguin transculturals, que estiguin presents en lamajor part de les cultures. Hi ha cultures quesón molt diferents i no relacionades entre si, que admeten el refús d'actes com el maltractament i abús de menors. Es podrien censurar un conjunt de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Falacias , Filosofia
  • Filosofía, Falacias Y Su Origen
  • Tarea Falacias Filosofia
  • Preguntas Filosofía, Platon, Sofistas, Falacias
  • Filosofia Falacias
  • FILOSOFIA FALACIAS
  • Trabajo Falacias Filosofía
  • Las falacias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS