Familia Reconstruida

Páginas: 5 (1165 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2012
Famílies reconstruïdes
Definició
És una família en la qual un o ambdós membres de l’actual parella tenen un o varis fill d’unions anteriors. Dins d’aquesta categoria hi tenen cabuda tant les segones parelles de vidus com de divorciats i de mares solteres. Les primeres investigacions que es van fer sobre el tema, desprès de la segona guerra mundial, la major part d’aquest casos la conformavenvidus/vídues de guerra. En l’actualitat el gruix d’aquestes famílies reconstruïdes, que en la seva gran majoria pertanyen al mon occidental, la formen divorciats que tornen a forma una nova parella.

Les estadístiques que s’han fet sobre aquest nombre de famílies són variables, ja que a l’hora de fer els còmputs sols tenen en compte unions legals d’aquells que tenen dos o més matrimonis. Aquestesxifres no contemplen ni els fills de mares solteres ni les segones unions de fet que no han estat legalitzades, aquest fet es dóna més freqüentment a LLatinoamerica.

A Europa la taxa de promig de divorcis és del 30% ( sent més alta als països escandinaus i més baixa a Espanya i França. Als EE.UU la taxa ronda el 50 % . Tant els europeus c om els nordamericans coincideixen en el percentatge denoves unions: el 75% de dones i el 80% d’homes ho intenten de nou
Aquesta nova organització familiar té una estructura i una dinàmica singulars, diferents a les famílies tradicionals.

Característiques

Neixen d’una pèrdua: tots arribem a la nova situació després de la pèrdua d’una relació familiar primària.
Els cicles vitals (individuals, maritals i familiars) són inadequats, el quevol dir conciliar necessitats molt diferents.
Les relacions pare/fill precedeixen a les de la parella, el que genera sovint conflictes de lleialtats.
Sempre hi ha un pare o una mare present en el record, la seva existència es manté amb la que s’ha de conviure(real o virtual).
És necessari conciliar i negociar permanentment amb l’ex parella, el que genera conflictes que requereixen decontactes i negociacions per poder compatibilitzar dues residències, amb diferent escales de valors i hàbit de vida diferent.
Es duplica la família extensa i al ser major la quantitat de membres de la família, la gelosia, els conflictes d’interessos i també els possibles models vinculars s’incrementen.
Les relacions legals entre persones que conviuen són incertes i a vegades inexistents.No tenen un model definit de comportament, no tenen llibres o centres d’assessorament com tenen les famílies nuclears. La tasca a fer és comprendre que no és una forma defectuosa o anormal de la família nuclear conjugal, no erigir-se en jutge moral ni en agent de control social, s’ha d’ajudar a trobar un equilibri social i integrador en les famílies reconstruïdes.

Com fer que les famíliesreconstruïdes funcionin?

La criança dels fills en les famílies reconstruïdes
Es un dels aspectes més difícils en la vida de la nova família, formar una nova família amb fills petits és més fàcil que si són adolescents, aquest es separen de la família a mesura que formen les seves pròpies identitats. Les darreres investigacions senyalen que la franja d’edat entre 10 a 14 anys és l’etapa mésdifícil per adaptar-se a la nova família. Els adolescents majors de 15 anys necessiten menys dedicació i tenen menys inversió en la nova família. El menors de 10 anys accepten de forma positiva la influencia el nou membre si aquesta és positiva. Els adolescent joves que ja s’està gestant la seva pròpia identitat tenen més dificultats a l’hora de tractar-los.
Els nous padrastres o madrastres hauriend’establir primer una relació amb els nens una relació que s’assembli més a un amic/amiga, en comptes de voler imposar la seva disciplina. Fins que les noves parelles puguin assumir més responsabilitats a l’hora d’educar, aquests haurien de controlar la conducta i activitats dels nens i mantenir informat als conjugues.
Les noves famílies poden elaborar llistes de normes de la casa, per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Familia reconstruida
  • Familias reconstruidas
  • Familias Reconstruidas
  • Familias reconstruidas
  • Familias reconstruidas
  • Plan Reconstruido
  • Clase Para Reconstruir
  • Reconstruyendo La Cadena De Suministro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS