Familia y escuela

Páginas: 4 (763 palabras) Publicado: 17 de abril de 2014
Texto Cesar Coll (psicología de la educación

1. Per pensar abans d’iniciar la lectura

Abans de començar amb la lectura puc dir que conec algunes teories sobre la educació. La primera es tractade la teoria conductista que va realitzar Watson, aquest primer realitzava els seus estudis amb animals i posteriorment va introduir la observació de la conducta humana.
Parlava sobre l’adquisició decomportaments degut a l’associació d’un estímul-resposta, a mesura que l’infant progressa a partir de respostes semblants a estímuls anteriors, es van construint els hàbits que fan que el nen donirespostes semblants quan torna a repetir un estímul.

També tenim el model constructivista de la teoria genètica de Piaget. Aquest ens parla sobre la construcció del coneixement a partir de lainteracció del subjecte amb l’entorn, aprenentatge mitjançant l’experiència pròpia.
Ens explica que a mesura que les persones anem adquirint coneixements simples, podem aprendre conceptes més complexos.Ex. Per aprendre a escriure primer hem de saber agafar bé el llapis.

La metodologia d’un/a mestre/a estarà totalment condicionada pel tipus de model educatiu que aquest/a faci propi i els objectiusde les activitats proposades estaran vinculades a la teoria que fa servir.
Si jo com a mestra adapto la teoria de Piaget en l’ensenyament de l’hàbit de menjar, primerament faré que l’infant esfamiliaritzi amb els estris que ha d’utilitzar, com per exemple una cullera. Més endavant el meu objectiu serà que l’infant utilitzi la cullera per ficar-se l’aliment a la boca, i per últim, el que pretendréserà que l’infant agafi la cullera correctament i que ho pugui fer tot sol, sense ajuda d’un adult.
Primer demanem objectius simples, i un cop els hagi assolit continuarem amb objectius una mica méscomplexos, i així successivament.

Quan parlem d’educació ens referim a un procés d’aprenentatge integral encaminat al desenvolupament social, moral i intel•lectual d’una persona.
En aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Familia y escuela
  • La Familia En La Escuela
  • Familia y escuela
  • La familia y la escuela
  • la familia y la escuela
  • De La Familia A La Escuela
  • de la familia a la escuela
  • Escuela De Familias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS