Fases dels somnis

Páginas: 3 (551 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2013
Fases científiques dels somnis

Dins del son es distingeixen diferents fases que s'identifiquen per l'existència o no d'un moviment ràpid d'ulls REM (Rapid Eye Movement), que és visible sota elparpella per a l'observador.
En el somni no-REM (NREM) que es diu també son lent, es distingeixen també quatre etapes (Bobes, Diaz i Bompas, 1999):
L'Etapa 1 de transició de la vigília a la son, ocupaprop del 5% del temps de son en adults sans, desapareixen les ones alfa (4) que en l'EEG corresponen a la vigília i són substituïdes per ones més lentes (ones theta) pròpies del son NREM. Tambéapareix un alentiment del batec cardíac. Durant aquesta fase, el somni és fàcilment interrompible. Aquesta etapa dura pocs minuts.
L'Etapa 2 apareix a continuació de la 1 i representa més del 50% deltemps de son. Es caracteritza per ones electroencefalogràfics amb una freqüència major, que les theta. El to muscular es fa una mica més feble i s'eleva el llindar del despertar. Correspon al principi delsomni pròpiament dit.
Les Etapes 3 i 4 es corresponen al somni més profund perquè durant elles apareixen les ones delta, que són molt lentes. El to muscular és dèbil i la freqüència cardíaca irespiratòria disminueixen. Durant aquestes ocorren els somnis, així com els episodis de terror nocturn en el nen i els episodis de somnambulisme. Els moviments oculars, si existeixen, són lents.
Desprésde passar per aquestes etapes, durant uns 70 a 120 minuts, sol presentar la primera fase REM (Rapid Eye Movement, Moviment Ràpid d'Ulls). El temps que es triga a iniciar aquesta fase ens donarà lalatència REM. El somni REM ocupa el 20% del temps total del son en l'adult, encara que varia amb l'edat, sent major en els nens i en ell s'observen descàrregues de moviments oculars ràpids i una aboliciócompleta del to muscular, la freqüència respiratòria i el pols es fan més ràpids i irregulars.
Després, les diferents fases del son s'alternen cíclicament al llarg de la nit, durant la primera part...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Significat Dels Somnis
  • somnis
  • Els somnis
  • declaració dels drets dels infants
  • l'illa dels carrers dels ocells
  • Fases
  • Una fase del yo
  • fases

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS