fatiga

Páginas: 2 (301 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2014
Fatiga

Estat en el qual l'esportista no pot mantenir el nivell d'entrenament i esforç adequat. És una situació usual i necessària para la practica de l'esport. És aconsellable per evitar lesionscel·lulars. Diem això perquè la fatiga també és un mecanisme de defensa davant la deterioració de determinades funcions orgàniques o funcionals. Un exemple de deterioració pot ser una baixada del PH,que activés el mecanisme de fatiga per no caure en un traumatisme de lesió irreversible o causar nombroses lesions esportives.

Classificació de la fatiga en el temps:

Fatiga aguda: s'originadesprés de realitzar una activitat física. Depenent de la intensitat, pot manifestar-se entre les 8 i 72 hores següents, un quadre d'inflamació muscular retardada

Fatiga subaguda o sobrecàrrega: tambédenominada sobrecàrrega, es dóna quan l'individu realitza nivells d'entrenament lleugerament més alts als quals estava prèviament adaptat.

Fatiga crònica o sobreentrenament: difereix de lasubaguda, més que en el quadre de símptomes, en la durada i gravetat dels símptomes i en el temps que va a necessitar, el subjecte, per a la seva recuperació

Causes d’aparició de la fatiga:

Esgotamentde substrats: ATP, glucogeno i glucosa sanguínia

Acumulació de metabòlits. Àcid làctic, Ca i K. Es desplaça el calci de la troponina, s'inhibeix la lipòlisis i s'estimulen les terminacions lliuresdel dolor.

Fatiga de músculs respiratoris. Es defineix com la impossibilitat dels músculs respiratoris per aconseguir una pressió pleural donada. Succeix per esgotament del glucògen i elstriglicèrids del diafragma i músculs intercostals. S'observa:

Disminució de MVV després de Marathon.
Disminució de la pressió inspiratòria i espiratoria.
Disminució del temps de resistència si abanss'ha realitzat una ventilació màxima sostinguda.
Disminució del rendiment per resistència espiratoria.

Disminució d’algunes hormones per un esforç intens i de llarga durada com per exemple...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fatiga
  • Fatiga
  • fatiga
  • Fatiga
  • Fatiga
  • fatigas
  • La Fatiga
  • Fatiga

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS