Fatuff

Páginas: 4 (974 palabras) Publicado: 13 de enero de 2013
“Aquell que no pugui distingir la idea del bé amb la raó, tot separant-la de la resta, i no pugui travessar totes les dificultats com enmig d’una batalla, ni aplicar-se a aquesta recerca –no segonsl’aparença sinó segons l’essència- i tampoc fer la marxa per tots aquests llocs amb un raonament que no decaigui, no diràs que aquest home posseeix el coneixement del bé en si ni de cap altra cosa bona;sinó que, si adquireix una imatge d’aquest, serà per l’opinió, no per la ciència; i que en la seva vida actual està somiant i dormint, i que baixarà a l’Hades abans de poder despertar aquí, per acabardormint perfectament allí.”
1 (2 punts)
Expliqueu breument –al voltant de 30-60 paraules- les idees principals del text i com hi apareixen relacionades.
Aquell que no pugui distingir la idea delbé a traves de la raó i no pugui a travessar totes les dificultats com enmig d’una batalla, es aquell que no posseeix el veritable coneixement, es a dir, que es forma imatge falsa del que es elconeixement verdader i només arribarà obtenir-la a traves de la opinió no per la ciència. I a conseqüència es passarà la vida dormint i somiant sense descobrir el veritable coneixement.
2. (1 punt).Expliqueu breument el significat, en el text, de les següents paraules o expressions –al voltant de 7-15 paraules en cada cas.
a): “essència”
b): “ciència”.
Essència: és allò que no canvia, i ésimmutable.
Ciència: és el conjunt de les idees.
3 (3 punts). Quines raons té Plató per assimilar l’estat de mera opinió –la mancança de veritable coneixement- a una mena de somni? (Haureu de referir-vos alsaspectes generals del pensament de Plató que siguin pertinents encara que no apareguin explícitament en el text).
Plató un filòsof grec del sègle v aC . va ser el que va fer la primera síntesis dela història a partir de la síntesis d’Heràclit i Permènides, traves de la qual va determinar existència dos món: el món físic i el món de les idees. El món físic es el que canvia, en canvi el món...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS