Fcb: El Valor De Tener Valores

Páginas: 8 (1832 palabras) Publicado: 4 de octubre de 2011
FCB: el valor de tenir valors |
Joan Garriga Alsina, Oriol Garcia Vivet |
Barcelona, 23 de maig del 2011 |

INTRODUCCIÓN

Hem escollit aquest tema perquè el Futbol Club Barcelona és un club, o en el cas que volem estudiar, una institució, que està de moda. No només per la consecució de nombrosos títols en els darrers anys i al llarg de la seva història, sinó que el que volíem destacar, ésla forma com ha aconseguit aquest èxit, els valors que ha potenciat i la manera com ha tractat a les persones integrants d’aquesta institució. I és aquí on nosaltres creiem que recau verdaderament aquest èxit: el triomf de la persona, el triomf dels valors, i el valor obtingut de tenir valors.

Com a valors, entenem aquells principis que ens permeten orientar el nostre comportament en funciódel que realitzem com a persones o com a club. Son creences fonamentals que ens ajuden a apreciar, donar prioritat o escollir unes coses enlloc d’unes altres, o de dur a terme un comportament en lloc d’un altre. Aquests valors també son fonts de satisfacció i de plenitud i ens proporcionen una pauta per formular metes y propòsits.

El Futbol Club Barcelona és l’entitat catalana més reconeguda al’exterior, i que representa Catalunya en molts dels seus valors a més d’haver-hi molts símbols comuns entre el club de la ciutat comtal i Catalunya.

Sobre la seva història, destaquem que va ser un club fundat per Joan Gamper, que va ser qui va instaurar els colors que llueix actualment l’entitat, que són el blau i el grana. A més, el club té altres símbols destacables com són l’escut, querepresenta les seves arrels catalanes com són la senyera i la creu de Sant Jordi. Un altre d’aquests símbols identificatius és l’himne, creat amb motiu del 75è aniversari del club; i per acabar, l’estadi on es reuneixen tots els culés és anomenat Camp Nou, té capacitat per a gairebé 100.000 persones assegudes i està reconegut amb la màxima qualificació possible: 5 estrelles de la UEFA.

VALORSESFORÇ
L’esforç és un valor que el Barça ha anat adquirint i que mostra dia rere dia, ja que tot i ser un club amb un palmarès molt ampli, en totes les seves seccions, no ha mostrat en cap moment de la seva història la rendició. El valor de l’esforç requereix constància i això és quelcom que el Barça no ha perdut al llarg de la seva historia.
Podem considerar dos tipus d’esforç, el físic i elpsicològic o mental; dintre d’aquest últim, podríem trobar-hi l’esperit de superació que requereix d’un gran esforç mental per a poder complir-lo.

Com a valor físic podríem considerar el fet de que la base d’aquest equip no ha tingut descans, ja que van participar en el Mundial al llarg de l’estiu i la gran majoria van arribar a les fases finals, enllaçant de nou, amb l’inici de la competició delliga. Per altre banda, podríem exemplaritzar l’esforç psicològic en el desgast mental que suposa estar a l’elit amb la constant pressió que suposa defensar a una institució tan gran com és aquesta, i que representa a un nombre tan majúscul de persones, ja que un error pot suposar una gran decepció, degut a que molta gent té posada la seva il·lusió en aquesta institució, i no tan sols institució, sino que molts cops és la representació d’una cultura o d’un país. Per això, un lema molt popular establert recentment, i reconegut mundialment, és el famós ‘Més que un club’. A més, un altre dels esforços mentals que ha de fer front els jugadors, són les constants crítiques per part de mitjans de comunicació i altres clubs.

ACTITUD
Degut a la repercussió social del club, ha de mostrar sempreuna actitud positiva, ja que molta gent, especialment, nens i nenes, es fixen en l’actuació d’aquest, cosa que repercuteix, en el dia a dia d’aquests seguidors. El club és conscient de tota la seva responsabilitat, i en moments de crisis, siguin del tipus que siguin, intenten buscar solucions, com fitxar jugadors, intentar aconseguir títols per a fer feliç a l’afició, etc.

Com a clar exemple,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • valores que debe tener un policia
  • Principales Valores Que Tenemos En La Sociedad
  • Somos jóvenes y tenemos valores!
  • valores que deben de tener los trabajadores de una empresa
  • LA IMPORTACIA DE TENER UNA CORRECTA JENARQUIA DE VALORES
  • Valores eticos que debe tener un poilicia
  • El Valor De Los Valores
  • Valorando los valores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS