fdasjlvgabdfñv

Páginas: 2 (425 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2014
VIDA: Jean Anouilh nascut el 23 de juny de 1910 a Bordeus i mort el 3 d'octubre de 1987 a Suïssa, va ser un escriptor francès que va viure durant l’ocupació nazi. Provenia d’una familia humil,vasco-francesa. En l’època de la ocupació nazi no col·labora amb als alemanys però tampoc amb la resistència francesa.
Les seves obres es caracteritzen per ser pessimistes. Va estar influenciat per JeanGiraudoux i mesclar la poesia amb l’observació moral. Les seves obres més il·lustratives són: L'Hermine, Léocadia, L’Alouette, La Culotte i Antígona.
Antígona va ser publicada l’any 1944, durantl’ocupació nazi a París.
Resum: Antígona és la filla d'Èdip i de Jocasta, els seus dos germans Etèocles i Polinices lluiten entre si. Creont decideix enterrar només a Etèocles i deixar sense enterrarPolinices. Antígona creu que el seu deure és aconseguir que el seu germà descansi en pau, tractant de cobrir el seu cos, tot i la prohibició de Creont. Antígona és descoberta i Creont es veu obligat acondemnar-la. Després d'una llarga discussió és enterrada viva. Però en el moment en què la tomba s'ha tancat es descobreix que el promès d'Antígona, Hemón, fill de Creont s'ha enterrat amb ella. Entornar a obrir el sepulcre és massa tard, Antígona s'ha penjat amb el seu cinturó i Hemón escup al seu pare i s'obre el ventre amb la seva pròpia espasa. En saber la notícia, la mare de Hemón es talla elcoll. El cos de Polinices mai serà enterrat.
L'obra s'escriu al 1942, durant l'ocupació alemanya de França en la Segona Guerra Mundial. Es produeix un paral · lelisme entre Creont i els políticsfrancesos de l'època és evident i també entre Antígona i la Resistència.

Bertolt Brecht nascut a Augsburg 10 de febrer de 1898 i mort a Berlín, 14 d'agost de 1956 va ser un dels poetes alemanys mésinfluents del segle XX. Va començar a estudiar medicina a Munic, però va haver d'interrompre els seus estudis l'any següent, ja que el van cridar a files com a soldat sanitari en un hospital militar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS