Fdghj

Páginas: 4 (826 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2012
Què és la filosofia?

Bertrand Russell: La meva concepció del món

1. Segons Russell tot i que el món modern hagi desenvolupat la ciència, la filosofia continua essent necessària: quina dobleutilitat té la filosofia?

La doble utilitat que té la filosofia es per una part Russell diu que una de la utilitat de la filosofia es de que serveix per a mantenir viva l’especulació, que vol dirque es una provatura, cosa que no estem del tot d’acord i per això anem fen proves, això es la provatura, doncs una de les utilitats de la filosofia es mantenir l’especulació sobre temes que encarano estan subjectes al coneixement científic, el qual després de tot, no cobreix sinó una petita part de tot allò que és susceptible d’interessar la humanitat, amb això ens vol dir que la filosofia vafent proves sobre aquelles coses que encara no estan subjecte a la ciència. La segona utilitat que Russell diu la filosofia ens demostra que hi ha coses que en crèiem que sabíem i sobre les quals nosabem res, amb aquet aspecte ens porta a fer critica sobre la filosofia ja que nosaltres parlem sobre coses que creiem que sabem però en realitat no en sabem res, ens porta a fer critica, la filosofiaajuda a desenvolupar l’escepticisme, l’escèptic és el que no creu, el que dubta, per tant el no creure el fer dubtar-nos ens ajuda a fer filosofia, forma part de la segona utilitat segons Russell de lafilosofia.

2. La ciència parla de fets, però en el llenguatge humà hi ha un altre tipus de qüestions que la ciència no pot dilucidar: quins són aquets problemes específics de la ciència.Justifica la resposta.

La ciència hi ha qüestions que no pot resoldre, determinar o dilucidar com per exemple les qüestions de valor, les qüestions de valor és la filosofia practica, la filosofiapractica es aquella que està relacionada amb la ètica i és la que es pregunta: Que puc fer? i com he d’actuar? La ciència mai ens dirà, com a fi no com a mitjà, el que és bo i el que és dolent. La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fdghj
  • Fdghj
  • fdghj
  • fdghj

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS