febwrfviprw

Páginas: 3 (516 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2013






















Vidres
Si parlem de superfície ocupada, el vidre és l'element fonamental de la finestra. Avui dia al mercat hi ha vidres per a aïllament tèrmicreforçat i protecció solar, que es poden combinar amb altres prestacions com ara l'aïllament acústic, la seguretat, el baix manteniment, la decoració, etc. Els trets característics del vidre són: latransmitància tèrmica o coeficient U, que representa el flux de calor entre la cara interior i l'exterior; i el factor solar (g), que és la relació entre l'energia solar que incideix en el vidre i la que eltravessa. Com més baix és el coeficient U, més difícil és transmetre la calor, per la qual cosa té més capacitat aïllant.
Els vidres es poden classificar en:
Vidre senzill (monolític): són vidresformats per una única làmina de vidre o per dues o més làmines unides entre si per tota la superfície (vidres laminars). Dins del vidre monolític podem trobar vidres incolors, de color, impresos i deseguretat. És el vidre més senzill i econòmic que podem emprar, però és poc aïllant. Els valors d'aquest tipus de vidre són d'U = 5,7 W/m2K i factor solar g = 0,83.
Vidre de baixa emissivitat: són vidresmonolítics sobre els quals s'ha dipositat una capa d'òxids metàl·lics molt fina. Aquesta capa redueix l'emissivitat del vidre i la transferència de la calor per radiació, és a dir, redueix l'entradade la radiació solar i, per tant, l'aïllament millora a l'època estiuenca. Normalment aquests vidres van assemblats en doble envidrament per oferir les màximes prestacions.
Doble envidrament: és elconjunt de dues o més làmines de vidres monolítics separats entre si per una o més cambres d'aire hermèticament tancades. Aquest tipus de vidre limita l'intercanvi de calor per convecció i conducció.Això es tradueix en un augment de la capacitat aïllant. El coeficient tipus del doble vidre és d'U = 3,3 W/m2K, un 40% menys que el vidre simple. L'aïllament es reforça si a més emprem vidres de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS