Feixime A Portugal

Páginas: 4 (834 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2012
EVOLUCIÓ HISTÒRICA
Després de la Primera Guerra Mundial, es van crear greus problemes econòmics a la majoria de països europeus a causa dels préstecs entre països, i això va provocar una graninestabilitat.
El 28 de Maig del 1926 un grup d’oficials militars de dretes, van prendre el poder amb un cop d’Estat. Llavors es va instaurar un règim autoritari militar que des del 1932 va ser governatper Antonio de Oliveira Salazar (professor universitari). Portugal estava sumit en el caos econòmic, generant la necessitat de que noves polítiques prenessin iniciatives amb l'objectiu de solucionaraquests problemes. Antonio de Oliveira Salazar va donar solució en un any al caos econòmic que vivía a Portugal, liquidant per complet el deute extern que sumava al voltant de 128 milions de dòlars,equilibrant el pressupost nacional i convertint-se en la figura política del país.
Fins l’any 1933 van intentar expulsar la dictadura militar, però no va tenir èxit. El 1931 va ser un any d’aixecaments.Al 1932 els comunistas començen a baixar l’insistència ja que van ser perseguits i molts van ser deportats i axiliats a col·lonies portugueses. Mentre que altres fugien a Espanya, on abans i durantla Guerra Civil espanyola, intentaren amb l’ajut de comunistes espanyols governats per sòviets,i aixecar una revolució comunista a Portugal.
A l'any següent es va aprovar una Constitució queconcentrava el poder a la figura del president, mantenint la ficció de les eleccions. El període de quaranta anys posterior rep el nom de “Estado Novo”, un règim corporatiu i de partit únic, dotat amb unaeconomía planificada i tancant la possibilitat de que és desenvolupessin actes d'oposició política.
La similitud amb el feixisme es va marcar amb mecanismes socials, com la Mocidade Portuguesa (per ala joventut), o la Legió Portuguesa (organització paramilitar, que va ser l'única part del règim salazarista que va adoptar i va defensar obertament les intencions de Hitler per a Europa, davant a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Portugal
  • PORTUGAL
  • PORTUGAL
  • Portugal
  • Portugal
  • Portugal
  • Portugal
  • Portugal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS