FEIXISMES I SEGONA GUERRA MUNDIAL

Páginas: 3 (707 palabras) Publicado: 22 de enero de 2015
Feixismes i Segona Guerra Mundial (Trimestre de Tardor)
RESPOSTES
Pregunta 1
A) Els dos factors que causen la crisi econòmica a Alemanya van ser, la Gran Depressió que es va originar en EUA i vaafectar sobretot a Alemanya, seguidament de la forta deflació que va patir. Els alemanys depenien del crèdit americà amb un alt tipus d’interès, això permetia al govern alemany pagar al govern europeu( Tractat de Versalles) les reparacions ocasionades durant la Primera Guerra Mundial i aquests pagaven les seves deutes incorregudes durant el conflicte amb EUA amb aquests diners. Això va funcionarmentre l’economia americana funcionava, després del Crack d’octubre de 1929, es va aturar el fluix de diners i va començar a augmentar l’atur i la radicalització de la població. La crisi econòmicanord- americana va provocar la retirada dels capitals invertits a Alemanya. Durant 1931 diversos bancs alemanys van fer fallida i la falta de crèdit va dur a moltes empreses viables a la ruïna. Elgovern va ordena reduir els preus, els salaris i els tipus d’interès.
B) Adolf Hitler va arribar al poder l’any 1933 com a canceller.
C) En el moment que va arribar al poder Hitler el president que el vanomenar era Hinderburg i pertanyia a la coalició entre el partit socialista I’SPD i el Zentrum (Centre Catòlic).
D) Quan Hitler arriba al poder com a Füher del nazis, va organitzar un grup selecte“Grups d’Asalt” o SA, amb ordres de confrontar socialistes als carrers. Els partits d’esquerra i els sindicats foren prohibits, crea la Gestapo, dictà lleis contra els jueus, crea camps de concentraciói tribunals especials.
E) El nou estat totalitari que construeix Adolf Hitler , es anomenat el “Tercer Raich”
Pregunta 2
Després de la primera guerra, Alemanya va quedar submergida en el caos,aquesta situació va donar lloc a un malestar social i polític i a una desconfiança cada vegada més gran de la població envers el nou sistema republicà. En aquest clima va augmentar la radicalització...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Feixisme i segona guerra
  • G_SO6 Nazisme i segona guerra mundial
  • Segona guerra mundial
  • Segona Guerra Mundial
  • LA SEGONA GUERRA MUNDIAL
  • Feixisme i ii guerra mundial
  • Segona Guerra Mundial
  • Segona guerra mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS