Fellini

Páginas: 2 (350 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2011
“Federico Fellini, El circ de les il·lusions”

Repàs a l’exposició
F. Fellini va ser educat en un col·legi catòlic i tenia des de petit un enorme interès pel circ. Li agradava dibuixar i se vatraslladar a Roma amb denou anys per treballar com caricaturista en periòdics populars com “Travaso” o “Marc’Aurelio”. Mes tard es va dedicar a escriure escenes còmiques per guions de cinema italià.El seu primer èxit en el món del cinema va ser com a dibuixant publicitari per a pel·lícules de “Alleanza Cinematogràfica Italiana”, una companyia productora de Vittorio Mussolini, fill de BenitoMussolini, a través del qual va conèixer a Roberto Rossellini, de qui seria col·laborador.
El 1942 coneix a Giulietta Masina, que mes endavant va usar en moltes de les seves produccions per la seva carade “pura expressivitat”, i es casa amb ella.
En 1944 va començar la seva contribució a la pel·lícula més emblemàtica del cinema italià de postguerra: Roma città aperta. També va escriure guionsper a altres directors reconeguts com Alberto Lattuada i Luigi Comencini. Després de col laborar en els guions de films de Rossellini com "País" i "L'amore" (on també va ser actor), i debutar en ladirecció al costat d'Alberto Lattuada amb "Llums de varietats", la seva primera pel·lícula en solitari com a realitzador va ser "El Sceicco Bianco". Durant el rodaje va coneixer a Nino Rota, el músicque ho seguiria per la resta de la seva carrera. Fellini tenia una obsessió per gravar en plató per poder controlar la llum, ja que el volia tot perfecte i controlat.
En definitiva, va ser guionistade cinquanta-una pel·lícules i director de vint-i-tres.
Mes tard es va adoptar la frase de “ets un Fellinià”, referint-se a lo surrealista i grotesc.

Opinió Personal
A mi personalment no solenagradar-me molt les biografies, però això no quita que fos un dels directors mes distingits de l’època. Una cosa que si me va cridar l’atenció fou la seva “bogeria” i l’ambició al treball i els culs...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Federico Fellini
  • reseña de fellini
  • Ensayo sobre la strada de fellini
  • Los miserables, federico fellini
  • Análisis de “8 ½“ de fellini
  • Análisis "la dolce vita" de fellini
  • Análisis Pelicula Lastrada
  • Análisis Fellini 8 1/2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS