Fenomens Cadaverics Primerencs

Páginas: 5 (1089 palabras) Publicado: 20 de septiembre de 2011
Livideses cadavèriques (livor mortis).
Amb la parada de l’activitat cardiovascular la sang deixa de circular per tot el cos i es mobilitzada per acció de la gravetat, la sang es comença a acumular a les zones en pendent manifestant-se com una gran taca de color púrpura o rosa, en ocasions el color de la livideses poden variar des del vermell clar al blau fosc depenen de la pigmentació de lasang a l’hora de la mort o si l’individu ha estat assassinat amb verí. Aquest fet esdevé entre les 3 i 24 hores després de la mort i serveix per establir l’hora de la mort, el diagnòstic i la posició del cadàver. Les livideses no es manifesten en zones del cos comprimides com poden ser llocs on la roba estigués molt cenyida o per el pes del propi cos i n’hi han de diferents tipus depenen de la partdel cos.

Refredament cadavèric (algor mortis).
Quan una persona mor, perd la capacitat per regular la temperatura del cos, aquest fenomen comença immediatament després de la mort entre 30 min i 1 hora transcorre de forma gradual disminuint progressivament la temperatura del cos fins que s’iguala amb la temperatura ambiental es produeix començant per les extremitats (mans,peus, cara)desplaçant-se cap endins del cos (dors, pit...) fins arribar a les aixelles, coll i ventre però els òrgans interns conserven el calor molt més temps, durant les primeres 12 hores el cos perd un grau centigram per hora en les hores posteriors el cos perd mig grau centigram per hora fins arribar a tenir la mateixa temperatura que l’ambient en el que està. Hi ha diferents factor que influeixen i accelerantaquest procés com per exemple l’edat, alçada, estat de nutrició, pes del subjecte, factors ambientals, si els cos està despullat. L’aplicació pràctica medicolegal d’aquest fenomen consisteix en saber l’hora de la mort i poder fer el diagnòstic (si l’individu es mort o no).

Rigidesa cadavèrica (rigor mortis).
Aquest fenomen comença a les 3 hores d’haver-se extingit la vida i consisteix en laretracció o enduriment dels músculs del cos degut a l’acidificació i deshidratació post mortem de manera que fa que el cos es vagi quedant progressivament com una pedra afectant simultàniament a tots els músculs però manifestant-se primer en els de massa més petita (músculs més petits de la cara coll, tòrax i membres superiors). Arribades entre les 12 i 15 hores d’iniciar-se el procés la rigidesacadavèrica es presenta completa de manera que en el cos no es poden produir esgarrapades o fractures i entre les 20 i 24 hores aquest comença a desaparèixer coincidint amb l’inici de la putrefacció. Hi ha diferents circumstancies que modifiquen el comportament d’aquest fenomen com pot ser el calor que escurcen el procés o el fred que el prolonga, l’edat, el cansament, la causa de la mort, l’estat denutrició etc... la seva importància medicolegal consisteix en el diagnòstic de la mort i la hora de la mort o l’interval post mortem.

Espasmes cadavèrics.
També és pot anomenar signe de Puppe o de Taylor, és un tipus de rigidesa cadavèrica que es manifesta de manera instantània, sense tenir lloc la fase de relaxació muscular que fa que en el cadàver estigui la presencia de l’actitud opostura que tenia l’individu en el moment de la mort, es un fenomen poc freqüent i es produeix casi sempre per les mateixes causes: gran emoció o tensió nerviosa abans de la mort o causes de la mort com ferides per arma de foc que produeixin lesions en centres nerviosos o al cor, electrocució o convulsions, la importància medicolegal la té en la última actitud vital de la víctima permeten d’aquestamanera la reconstrucció dels fets.La diferencia principal entre rigidesa i espame cadaveric radica en el fet de que en el primer cas existeix una ralaxació muscular previa a la mort mentres que en la segona no hi ha una fase de relaxació, hi ha una transició del estat de contracció muscular a la mort sense etapa intermitja.

Deshidratació cadavèrica. (adjuntar un esquema d’un ull als annexos)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fenomens meteorologics
  • Fenomenso FyQ
  • Fenòmens d'Osmòsis
  • Fenomens devastadors i impredictibles
  • Fenomenso detransporte en la cerveza
  • Els Aprenentatges Primerencs
  • FENÒMENS OSMÒTICS EN CÈL•LULES DE PATATA
  • fenòmens ondulatoris

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS