Fenómenos naturales

Páginas: 4 (794 palabras) Publicado: 8 de febrero de 2015
VOLCANS

VOLCÀ ETNA
El Volcà Etna, localitzat a Sicília, va entrar en erupció per segona vegada en l'última setmana, deixant espectaculars imatges de rius de lava que han atret l'atenció devilatans i turistes que passen les seves vacances d'estiu a la illa italiana.

L'activitat de l'Etna, la muntanya més alta d'Itàlia al sud de la serralada dels Alps amb 3.322 metres d'altura, es vareprendre entorn de les 20.00 hora local del 5 d'agost de 2011.

L'expulsió de lava va venir acompanyada per un núvol de cendres que va cobrir les poblacions properes i va obligar a tancarl'aeroports.



VOLCÀ GRIMSVÖTN.
El passat 21 de maig de 2011 un volcà islandès va entrar en erupció llançant una columna de cendra fins a uns 20 quilòmetres d'altura. El volcà Grimsvötn, situat en lamajor glacera d'Islàndia, començava, d'aquesta forma, l'expulsió d'una gran quantitat de material volcànic que podria afectar al tràfic aeri de Regne Unit durant els propers dies.

L'erupció delGrimsvötn s'iniciava amb una intensa activitat sísmica en la qual el terratrèmol de magnitud màxima va ser de 4,1 graus. La forta erupció va llançar una columna eruptiva que es va alçar fins als20.000 metres, però posteriorment decreixia la seva activitat. Poques hores després de donar començament l'erupció, algunes poblacions properes començaven a sofrir la caiguda de cendres volcàniques.El volcà Grimsvötn és un dels volcans d'Islàndia més actius i sol fer erupció aproximadament cada 5 anys. No obstant això, en aquesta ocasió l'erupció és més violenta que les últimes que s'havienproduït en ell.




TERRATRÈMOLS

TERRATÈMOL DE LLORCA
El terratrèmol de Llorca de 2011 va sacsejar la Regió de Múrcia, especialment les poblacions de Llorca i Totana, a les 18:47 del dia 11 demaig del 2011 i va deixar nou morts i 293 ferits La magnitud del terratrèmol va ser de 5,1 graus a l'escala sismològica de magnitud de moment, i va estar precedit per un altre de 4,5 graus. Es van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fenomeno natural
  • Fenómenos Naturales
  • Fenómenos naturales
  • Fenomenos naturales
  • Fenomenos naturales
  • Fenomenos naturales
  • fenomenos naturales
  • Fenomenos Naturales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS