Fernando Pinado y Nuria Font

Páginas: 4 (935 palabras) Publicado: 2 de abril de 2013
Pindado, Fernando (2005): La participación no se improvisa. Revista de estudios locales, núm.87. Noviembre-diciembre.

Entenem per participació política, el seguit d'accions que la ciutadania potdur a terme amb la finalitat d'influir en processos polítics que es donen en un territori. Tot i així en països com el nostre aquest tipus d'activitat és minoritària, ja que només la porten a termeuna petita part de la població. La resta solen fer-ho com simples espectadors els quals només participen quan se'ls crida a les urnes un cop cada quatre anys, en els processos electorals.
FernandoPindado, posa de manifest en el seu article, La participación no se improvisa (2005), el poder que te la participació ciutadana per arribar a transformar la realitat de les nostres ciutats. Un dret, elqual corre el risc d'esfumar-se si es permet que els organismes estatals no facilitin les eines i mecanismes per que aquest es pugui exercir sense entrebancs i així resulti efectiu.
En el text esdefensa la idea que la feina d'impulsar la participació no tan sols és competència dels governs locals sinó que també ho és de totes les autoritats. Amb això es vol dir que l'Estat no ha de mantenir-sepassiu davant la possibilitat de poder contar amb una ciutadania participativa. En aquest sentit es considerarà una democràcia saludable i transparent, la que conti amb un teixit associatiucontundent, buscant així una participació ciutadana activa i amb propostes.
En aquest marc és del tot necessària la planificació. Pinado proposa reflexió i praxis entorn aquesta planificació ja que creu quesovint, des de l'àmbit de la gestió, es cau en l'error de dedicar més temps a tot el que comporta les fases d'execució que no en la pròpia elaboració. L'autor posa especial èmfasis en la necessitat deser més exhaustius pel que fa al disseny i l'elaboració de planificació en processos de participació ciutadana, donant peu així a estructures més flexibles i coordinades, coherents amb el context...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fernando Fonta
  • Fernando "Pino" Solanas
  • font
  • LA NURIA
  • Fontan
  • nuria
  • Nuria
  • Nuria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS