Ferran VII

Páginas: 3 (638 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2015
Napoleó qui atorga el regnat al seu germà major Jose Bonaparte, això te el nom d’abdicació de Baiona.
Napoleó va convocar a Baiona una assemblea de nobles espanyols, La Junta espanyola de Baiona,encara que l’assemblea va ser un fracàs, ja que nomes es van presentar 75 de els 150 nobles previstos, es va aprovar en Juliol del 1808 la Constitució de Baiona.
La situació en la que es trobavaFerran VII presoner de Napoleó, va fer que començara a créixer entre la població el mite de “El Desitjat”.
El consell de regència format per a oposar-se a govern de Josep I, es va reunir a les corts deCadis y va proclamar com a únic y legítim rei a Ferran, al mateix temps que considerà nul·la la cessió de la corona espanyola a Napoleó. En la mateixa reunió, les corts de Cadis elaboraren la primeraconstitució espanyola, coneguda com la Pepa.
En els seus primers anys de regnat Ferran VII governa com a símbol de l’absolutisme, però el 10 de Març de 1820 es veu obligat a jurar la Constitució.Va començar així el trienni liberal.
El trienni liberal es un període de a partit del 1820 en el que es replantegen tots els principis polítics que havien animat la Constitució de Cadis. Durantaquest trienni es van proposar mesures conta l’absolutisme i es suprimeix la inquisició i els senyorius, però per a el rei era inacceptable governar amb aquest regim constitucional, aleshores va decidirconspirar secretament per a restablir l’absolutisme. Va buscar el recolzament dels partits de l’Antic Regim, reunits baix la regència d’Urgell. Son aquests els que aconsellen al monarca demanar ajuda ala Santa Aliança, moviment constituït per Anglaterra, França, Prussià, Àustria i Rússia. Finalment van ser els Cent Mil fills de Sant Lluis qui va ajudar a Ferran a eliminar tot el que s’havia fetdurant aquest trienni liberal.
L’ultima època del regnat del monarca va ser l’anomenada “Dècada Ominosa”. Són anys d’una dura repressió política. La majoria dels liberals emigren fora d’Espanya....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Regnat De Ferran Vii
  • NO FERROSAS
  • ferro
  • Ferre
  • ferreer
  • Ferro
  • ferro
  • Ferr

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS