Festa Del Panellet

Páginas: 2 (286 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2012
La manifestacio cultural del meu poble:

1. Nom de la manifestació cultural: Festa del Panellet.

2. Població o comarca: És a la població de Calonge de Segarra, a lacomarca de l'Anoia.

3. Tipus de manifestació cultural: És una festa on es fa una missa, s'hi escolta música tradicional catalana i es fa una mostra de productes de l'AltaAnoia.

4. Àmbit en el qual s'inscriu: S'inscriu en diferents àmbits: Gastronòmic, festiu i religiós.

5. Descripció de la manifestació cultural: Aquesta manifestaciócultural consisteix en, primer de tot, un acte religiós on es fa una missa pels assistents seguit de la benedicció dels pans que, posteriorment es reparteixen a tothom. Totseguit, comença l'espectacle musical mentre els assistents poden anar visitant les parades dels diferents comerciants, provinents tots de l'Alta Anoia. Ja a l'hora de dinar, es potassistir a la carnada popular, per tal de degustar els productes de la terra.

6. Origen: La Festa del Panellet és una tradicional celebració pròpia del municipi deCalonge de Segarra. El seu inici es remunta a una terrible epidèmia que fulminà la població de les parròquies calongines. Davant d’aquesta situació, els vilatans de Calonge deSegarra feren la promesa a Santa Fe, patrona del municipi, que si els lliurava d’aquell flagell, repartirien un panet beneït entre els assistents a Missa cada diada de dilluns dePasqua. Seguint amb la tradició, hi ha la creença que menjar aquest pa preveu durant l’any de contraure pestes i malures.

7. Evolució: Sempre ha anat sent igual, almenys elsanys viscuts, l'única evolució que es podria descriure és que al llarg dels anys, cada cop hi assisteix més gent de fora per tal de gaudir d'una jornada entretinguda i divertida.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FESTO
  • Festo
  • festo
  • Festo
  • festos
  • fest
  • Zombie fest
  • Plc Festo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS