Festes en Roma

Páginas: 3 (522 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2014
Septiembre
Ludi Romani: (4 de setembre) Jocs Romans, duraven fins el dia 19. Van ser instituïts en honor de Júpiter Òptim Màxim. Des del Capitoli partia una processó, travessava el Fòrum i arribavafins el Circ Màxim, on anaven a desenvolupar-se els jocs, al llarg de tot el mes.

Idibus Septembribus: (13 de setembre). Cerimònia del clau Segons una antiga llei, cada any, en aquesta data, elmés alt magistrat en exercici devia clavar un clau en el temple de Júpiter Capitolí. Aquest costum, que tal vegada va néixer per a contar el transcurs dels anys, va ser utilitzada posteriorment per acombatre les epidèmies, en la creença que el mal quedava presoner del clau. Banquet de Júpiter Festí que s'oferia al déu durant la celebració dels Jocs Romans.

Octubre:
5 d'octubre, Mundus patet:Aquest era el segon dia que es considerava que estava oberta la porta que comunicava el regne dels morts amb el dels vius. (Veure també el 24 d'agost i el 8 de novembre).

11 d'Octubre Meditrinalia:Festa en honor de Júpiter i Meditrina, deessa de les vinyes i de les propietats curatives que s'atribueixen a aquestes, que es barrejava el vi nou amb el vell; després es bevia, al mateix temps que espronunciava la següent fórmula: "Bec vi antic i nou; em guareixo de les malalties antigues i noves".

12 d'Octubre Ludi Capitolini: (Jocs Capitolins). Jocs sagrats en honor de Júpiter.

13d'Octubre Fontinalia. Festa de Fons: déu de les fonts. En aquest dia es llançaven flors a les fonts i es coronaven amb garlandes els brocals dels pous.

Noviembre:
4 de Novembre Ludi Plebeii (JocsPlebeus). Se celebraven en honor de Júpiter i la seva
durada es perllongava fins el 17 de novembre.

8 de Novembre Mundus patet. Últim dia que es considerava oberta la porta del món
subterrani. (Veuretambé el 24 d'agost i el 5 d'octubre)

Idibus Novembribus (13 de novembre). Banquet de Júpiter. Durant la celebració dels Jocs
Plebeus s’organitzava un festí a Júpiter, al qual acompanyaven Juno...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FESTO
  • Festo
  • festo
  • Festo
  • festos
  • fest
  • Zombie fest
  • Plc Festo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS