Festivitats A L'Índia

Páginas: 2 (428 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2013
Festivitats i celebracions de la cultura d’Índia

Les festivitats i les celebracions són un element indispensable en la cultura hindú, que podem trobar quan viatgem a la Índia.

Com es reflexa lacultura en les celebracions? Quins dies són els més festius? Per a quin motiu ho celebrem?

Pel que sabem la Índia compta amb una gran quantitat de celebracions, la major part d’elles,espectaculars i extremadament recomanades per al turisme.

Les festivitats són una forma d’expressió de la cultura hindú. Comencen amb El festival del dia de la República, que no és una celebració religiosa,sinó ben el contrari, és una celebració Laica.

Aquesta festa d’inauguració se celebra a la capital, Delhi durant el mes de gener. Tot i ser una celebració laica i a favor de la república, hi trobemelements religiosos com la processó i monàrquics com l’exposició del principat.

Dins de la mateixa festa trobem mostres de la cultura hindú a partir dels elefants, que representen la majestuositatd’aquesta i el desplegament militar com a símbol de grandesa de la pàtria.

Si ens desplacem cap al Nord de la Índia ens sorprendrem amb el festival de Holi, una de les celebracions més excepcionals dela cultura Hindú.

Representa el tancament de l’hivern i l’inici de la nova estació. Consisteix en esquitxar amb aigua de colors i pols vermella sobre tantes persones com sigui possible. Aquestsdos elements són els que representen l’arribada de la primavera, caracteritzada per l’abservaciència i la lluminositat d’aquesta estació

Pero no és necessari desplaçar-se cap a un lloc concret per aviure una celebració hindú. La més important, a la que els indis anomenen Diwali o també anomenat festival de les llums, és celebrada arreu de la Índia durant la quinzena obscura del mes de Karttika,és a dir del 21 d’octubre al 18 de novembre.

Diwali és la celebració de la Independència Hindú. Se celebra amb molt d’entusiasme en cada racó de la Índia, ja que és el festival més important de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Colonització De L'Índia
  • La Xina I L'Índia: Gegants Mundials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS